ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Παρά το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες είχαν ακουστεί διάφορα σενάρια για την τύχη του εργοστασίου της Πάτρας, η ανακοίνωση ακούστηκε σαν βόμβα μεταξύ των εργαζομένων, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν, θα κάνουν «μαύρο» καλοκαίρι. Τραγικό σημείο της υπόθεσης είναι ότι πολλοί από τους εργαζομένους είναι ζευγάρια, καθώς γνωρίστηκαν στον χώρο εργασίας και τώρα ολόκληρες οικογένειες βυθίζονται στην ανεργία.

«Ο κ. Φιλίππου μας πετάει στον δρόμο μετά από 30 χρόνια σʼ αυτό το εργοστάσιο, αν και εμείς τον στηρίξαμε στο παρελθόν. Αυτή είναι η αγανάκτησή μου και το παράπονό μου. Οι περισσότεροι είχαμε πάει από παιδιά στο εργοστάσιο, εκεί γνωριστήκαμε με τις συζύγους μας και κάναμε οικογένειες. Όταν ένας εργαζόμενος έχει 30 χρόνια δουλειάς και είναι από την περιοχή, δεν μπορεί να πάει στο Πικέρμι, να κάνει τι εκεί; Δεν ξέρω εάν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος διατήρησης του εργοστασίου, εμείς όμως θα το παλέψουμε. Θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε να κρατήσουν το εργοστάσιο στην Πάτρα, είναι μια περιοχή που έχει πληγεί από την ανεργία», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Μάκης Ηλιόπουλος.

Από την πλευρά της η εταιρεία προτείνει στους εργαζομένους να ακολουθήσουν τη μεταφορά του εργοστασίου για να διατηρήσουν τις θέσεις τους, ενώ δηλώνει ότι «βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το σωματείο των εργαζομένων μελετώντας κάθε περίπτωση εργαζόμενου ξεχωριστά, παρέχοντας κίνητρα σε όσους επιλέξουν να απορροφηθούν από τη μονάδα του Πικερμίου και αποζημιώσεις που θα ξεπερνούν τα οριζόμενα από τη νομοθεσία για όσους επιλέξουν το σχέδιο της εθελουσίας εξόδου.

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας με έκτακτη σύσκεψη ώστε να αποφασιστούν οι κινήσεις των συνδικαλιστών προκειμένου να αποτραπεί ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη αποβιομηχάνιση της Πάτρας. Αποφασίστηκε το Εργατικό Κέντρο να κάνει μια ύστατη προσπάθεια συνεννόησης προκειμένου το εργοστάσιο να παραμείνει στην Πάτρα.


Σχολιάστε εδώ