Μετέχουν όλα τα πρώτα ονόματα από Δεξιά κι Αριστερά!

Συστήνεται ως ανεξάρτητη μη κρατική οργάνωση («μη κρατική» αντί του «μη κυβερνητική» – τα αρχικά πάντως σε ΜΚΟ παραπέμπουν) που «έχει σκοπό την αξιολόγηση και βαθμολόγηση της κρατικής εξουσίας στην Ελλάδα και του κάθε υπουργείου χωριστά»!

Αποστολή του σωματείου είναι η αξιολόγηση φυσικών ή νομικών προσώπων και οργανισμών που ασκούν εξουσία στον χώρο της πολιτικής, της διοίκησης ή της οικονομίας. Τονίζεται ακόμη σε άλλο σημείο ότι η «πολιτική και διαχειριστική ικανότητα των προσώπων που εκφράζουν και καλούνται να υλοποιήσουν συγκεκριμένες πολιτικές είναι απαραίτητη».

Από μια πρώτη ματιά στους υπογράφοντες, φαίνεται να μετέχει σ’ αυτήν την πρωτότυπη «ελλανόδικο επιτροπή» όλη η «αφρόκρεμα» εκ δεξιών και εξ ευωνύμων του επιστημονικού και επιχειρηματικού φάσματος και όχι μόνο, αφού πρόκειται για έναν ετερόκλητο και περίεργο συγχρωτισμό.

Ως επικεφαλής της οργάνωσης εμφανίζεται ο γνωστός από τις «ενοικιάσεις θαλαμηγών» επιχειρηματίας Γιώργος Βερνίκος και ενδεικτικά φιγουράρουν στη λίστα ονόματα όπως των Ν. Μουζέλη, Δημ. Τσάτσου, Θ. Βαρβιτσιώτη, Θ. Καλούδη, Οδ. Κυριακόπουλου, Κ. Καρρά, Στ. Λυγερού, Χ. Παμπούκη, Τζίνας Μαμιδάκη, Ιω. Ρέγκα, Μανουέλας Παυλίδου, Α. Κούρκουλα, Νικ. Αλιβιζάτου, Γρ. Βαλλιανάτου, Δημ. Δημητράκου, Κ. Μπακούρη, Κ. Βεργόπουλου, Παν. Ιωακειμίδη, Λ. Αντωνακόπουλου και πολλών άλλων. Όλος ο καλός ο κόσμος, δηλαδή, που τον ένωσε η ανάγκη να δημιουργήσει έναν δείκτη «ΖΗΤΑ» πολιτικής αξιολόγησης.

Η απορία που δημιουργήθηκε σε όσους πληροφορήθηκαν την πρωτοβουλία αφορούσε το πώς κατάφεραν άνθρωποι με τόσο διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές και αντιλήψεις να συντονίσουν μέσω αυτού τον βηματισμό τους. Αναρωτιούνται αν ίσως αποτελεί μια πρωτοβουλία με πολιτικά κίνητρα και αν ναι, πού μπορεί να στοχεύει;

Εντάσσεται άραγε στην προοπτική μιας νέας πολιτικής κίνησης, με δεδομένο το κενό που υπάρχει και γίνεται βολιδοσκόπηση;

Κυκλοφορεί μάλιστα ότι πίσω απ’ αυτή την πρωτοβουλία είναι η Ντόρα, πράγμα που όμως το διέψευσαν μέλη της οργάνωσης που ρωτήσαμε.

Ας περιμένουμε καλύτερα, μήπως τα πρώτα δείγματα γραφής, που ακόμη δεν έχουμε, ξεδιαλύνουν κάπως το μυστήριο.


Σχολιάστε εδώ