ΚΑΤΩ… στον ΠΕΙΡΑΙΑ

Μεταξύ τυρού και αχλαδίου (και όχι μόνο) ο υπουργός είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους ανθρώπους του στον Πειραιά, να θυμηθεί τα… νιάτα του στη Βιομηχανική Σχολή και να πάρει μερικές «ανάσες» πριν από την τελική σύγκρουση με εργαζομένους και συνδικάτα για τον ΟΛΠ, μια που την επομένη θα άνοιγαν οι προσφορές των «μνηστήρων» του λιμανιού.

Στη συγκέντρωση παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΟΛΠ ΑΕ Διονύσης Μπεχράκης, ο οποίος καθόταν δίπλα στον υπουργό μια και είναι παλιοί φίλοι, ο δήμαρχος Κερατσινίου Φ. Μελάς, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ κ. Καλογερόπουλος, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Μαραβέλιας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πειραιά Γιώργος Δαβάκης, Πασχαλίνα Καλαγιά, Γιάννης Βουτσινάς, Λ. Σαρρή, Γ. Κατσαφάδος και Τ. Κάρλες, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρέντη Γ. Μάκρας και Γ. Σταματάτος, ο πολιτευτής Γ. Χονδροκούκης και άλλοι.

Τι να επεδίωκε άραγε ο υπουργός με αυτό του το «άνοιγμα» στην τοπική αυτοδιοίκηση; Στοχεύει κάπου ή απλώς έκανε μια «μίνι» καταμέτρηση της δύναμής του στον ευρύτερο Πειραιά; Ο καιρός θα δείξει…

// Βέβαια από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει και το θέμα των εκλογών. Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ είπε ότι θα πρέπει οι τοπικοί παράγοντες του Πειραιά να στείλουν επιστολή στον Γ. Αγγέλου με την οποία θα ζητούν από τον πρωθυπουργό να ορίσει υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ για τον Πειραιά και υποψήφιο νομάρχη. Αυτή η εκτίμηση του Καλογερόπουλου ήταν άραγε τυχαία ή υπάρχει σκοπιμότητα;

Όποιος πάντως κι αν ασχοληθεί με το θέμα θα πρέπει να γνωρίζει πως ο Πειραιάς έχει φοβερές ιδιαιτερότητες.

Κυρίαρχο θέμα για τη ΝΔ είναι η διάσπαση των Μανιατών, οι οποίοι θα ομονοήσουν πλέον μόνο αν βρεθεί κάποιος να τους κάνει να εκδηλώσουν το φιλότιμό τους για να ξεχάσουν τις προσωπικές τους αντιπαλότητες.

Βέβαια δεν νομίζουμε ότι ο Γ. Βουλγαράκης θα μπορέσει να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση, μια και δεν έχει καμία σχέση με τον Πειραιά. Εκλέγεται στην Α΄ Αθηνών, είναι… Παναθηναϊκός και ουδέποτε έχει παρακολουθήσει ή αναμειχθεί σε εκλογική διαδικασία της πόλης. Οπότε μάλλον η πρόταση θα μείνει στον… αέρα.

// Επειδή το οικονομικό πρόβλημα διαιωνίζεται στον Δήμο Πειραιά και ο δήμαρχος ετοιμάζεται να φτάσει στα άκρα εξαιτίας της τακτικής του προέδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών, που δεν αφήνει ούτε… ευρώ από την κρατική επιχορήγηση να πηγαίνει στον δήμο, μήπως θα ήταν χρήσιμο να πάρει το δημοτικό συμβούλιο απόφαση για τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία θα έχει αποστολή τη συνάντηση με όλους τους κορυφαίους υπουργούς, αλλά και επαφή με το γραφείο του πρωθυπουργού, προκειμένου να πάρει μια πειστική απάντηση για τους λόγους που συμπεριφέρεται έτσι η πολιτεία στον Πειραιά. Αν γίνει μια συγκροτημένη και πλατιά ενημέρωση, όλο και κάτι μπορεί να συμβεί. Σε περίπτωση βέβαια που δεν υπάρξει αποτέλεσμα, θα έχει κάθε δίκιο η δημοτική αρχή να «τραβήξει» το σχοινί όσο μπορεί μέχρι να δικαιωθεί.

// Αληθεύει ότι βουλευτής του Πειραιά έπεισε τον Δ. Αβραμόπουλο να διορίσει επικεφαλής οργανισμού που ανήκει στο υπουργείο Υγείας πολύ δικό του άνθρωπο; Αξιοκρατικά βέβαια…

// Η εταιρεία φίλων του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά θα εκπροσωπήσει την πόλη μας στο Φεστιβάλ Σμύρνης 2008, που θα γίνει από 2-5 Ιουλίου, στο αρχαίο θέατρο της Εφέσου.

Ο Μάριος Φραγκούλης, ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη και άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν στη μοναδική αυτή παράσταση, μαζί με την ορχήστρα και τη χορωδία της ΕΡΤ. Τη μουσική του έργου έγραψε ο συνθέτης Μιχάλης Χριστοδουλίδης για το έργο «Φαέθων» του Ευριπίδη, καθώς και πάνω σε στίχους ελλήνων ποιητών όπως ο Πίνδαρος, ο Ορφέας, ο Παλαμάς, ο Ελύτης και ο νεώτατος Γιώργος Παπακώστας. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφουν ο Νίκος Χαραλάμπους (α΄ μέρος) και ο Ηλίας Μαλανδρής (β΄ μέρος). Χαιρετισμό θα απευθύνει ο υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης.

Σ.σ.: Ελπίζουμε όσοι Πειραιώτες πάνε στην Έφεσο για το φεστιβάλ να ξέρουν τι να απαντήσουν στους γείτονές μας όταν τους πουν ότι το θέατρο και τα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου τα έκαναν… οι «αρχαίοι Τούρκοι»! Γιατί κάτι τέτοια διαβάζουμε στα διαφημιστικά φυλλάδια της τουρκικής τουριστικής προπαγάνδας. Συνεννοηθήκαμε;

// Την άμεση υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία το κέντρο διανομής της ΔΕΗ στο Σχιστό Κορυδαλλού λειτουργεί παράνομα, ζήτησαν σε ανοιχτή συγκέντρωση ο Δήμος Κορυδαλλού και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατοίκων της περιοχής. Την περασμένη Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, δήμος, φορείς και κάτοικοι της περιοχής διέκοψαν την κυκλοφορία στην οδό Ποταμού έξω από τη ΔΕΗ, ζητώντας την άμεση διακοπή της λειτουργίας του, που λειτουργεί χωρίς μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Σχετική απόφαση έλαβε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο πριν από δύο μήνες, αποφασίζοντας, σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις για την εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, το οποίο τον Ιούνιο του 2006 έκρινε παράνομη τη λειτουργία του.

// Συγκέντρωση για την κλιμάκωση των προσπαθειών για οριστική απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού οργανώνει αύριο στις 7 μ.μ., στο 5ο Λύκειο Κορυδαλλού, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός» και πρώην δήμαρχος Στέφανος Χρήστου.

// Μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας και συναυλία διοργανώνεται την Τετάρτη 14 Μαΐου, στις 19.00, στον Σκαραμαγκά, από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), σε συνεργασία με τους Δήμους Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων, Ζεφυρίου, Καματερού, Ιλίου, Αιγάλεω, Κορυδαλλού, Περιστερίου και Πετρούπολης και την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) για να εμποδιστεί η τεράστια καταστροφή που μεθοδεύεται να γίνει στην περιοχή της δυτικής Αθήνας με τη δημιουργία λιμανιού στον Σκαραμαγκά και εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη Χαλυβουργική.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων από τη δημιουργία των σχεδιαζόμενων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, από ΔΕΗ και Χαλυβουργική, θα προκύψει ρύπανση που ισοδυναμεί με αυτήν που παράγουν 1,8 εκατομμύρια οχήματα ημερησίως!


Σχολιάστε εδώ