Θρίαμβος Μαυρομμάτη

— Υπερψήφιση η ολομέλεια της Ευρωβουλής την έκθεση Μαυρομμάτη, που αναφέρεται στη «Λευκή Βίβλο για τον Αθλητισμό». Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία του έλληνα ευρωβουλευτή της ΝΔ. Με παρέμβασή του στη συζήτηση του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τη «Λευκή Βίβλο για τον Αθλητισμό» ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Μποτόπουλος, αφού συνεχάρη τον κ. Μανώλη Μαυρομμάτη για τη σημαντική συμβολή του στην έκθεση, κατέθεσε τον έντονο προβληματισμό του εν όψει των φαινομένων γιγαντισμού, εμπορευματοποίησης, διαφθοράς, ντόπινγκ και πολιτικής εκμετάλλευσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Καταλήγοντας, μάλιστα, ως ισχυρή συμβολική χειρονομία, ζήτησε τη μόνιμη επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα. Την έκθεση Μαυρομμάτη υπερψήφισε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης.

— Τη δυνατότητα περαιτέρω βελτίωσης του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για σκοπούς θέρμανσης και ψύξης στην Ελλάδα υπογραμμίζει με απάντησή του ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα ενέργειας στον Δημ. Παπαδημούλη.

Στην απάντησή του ο λετονός Επίτροπος αναφέρει πως «με βάση τους υπολογισμούς της Eurostat, στην Ελλάδα ανέρχεται σε 12,8% το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για σκοπούς θέρμανσης και ψύξης στις ακαθάριστες τελικές ενεργειακές ανάγκες θέρμανσης» και τονίζει ότι «τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης σε κάθε κράτος μέλος αντιπροσωπεύουν σημαντικό τμήμα των ενεργειακών τους αναγκών (περί το 40% στην Ελλάδα)».

Απαντώντας, εξάλλου, σε άλλη ερώτηση για την ανακύκλωση ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα περιβάλλοντος κ. Στ. Δήμας τόνισε ότι: «Τα ποσοστά ανακύκλωσης αστικών αποβλήτων και απορριμμάτων συσκευασίας στην Ελλάδα είναι χαμηλά σε σύγκριση με τον μέσο όρο πολλών άλλων κρατών μελών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

— Τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κινητοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για την αποκατάσταση των ζημιών από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού στην Ελλάδα χαιρέτισαν σήμερα οι έλληνες ευρωβουλευτές της ΝΔ, Μαργαρίτης Σχοινάς και του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Μποτόπουλος, κατά τη σχετική ακρόαση που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

— Δύο πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και επικεντρώνονται κυρίως στις παιδαγωγικές πτυχές και στην ενημέρωση για τη χρήση αντιβιοτικών, ανέφερε στην απάντησή της προς τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Μαυρομμάτη η αρμόδια για θέματα υγείας Επίτροπος κ. Ανδρούλλα Βασιλείου. Η πρώτη αφορά την ανάπτυξη και διάδοση σχολικού εκπαιδευτικού πακέτου για τα αντιβιοτικά και την υγιεινή και η δεύτερη την υποστήριξη της «Ημέρας ενημέρωσης για τη μικροβιακή αντοχή».

— Παρόλο που η ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία παρέχει ήδη σ’ έναν βαθμό προστασίας στους καταναλωτές όσον αφορά τις αγορές μέσω διαδικτύου, η Επίτροπος αρμόδια για θέματα προστασίας των καταναλωτών, κ. Μεγκλένα Κούνεβα, παραδέχεται, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Μανώλη Αγγελάκα, ότι «οι καταναλωτές δεν αισθάνονται αρκετά ασφαλείς για τις αγορές μέσω διαδικτύου, ιδίως από επιχειρήσεις εγκατεστημένες στην αλλοδαπή».

— Έκθεση για την ολοκληρωμένη διαχείριση των παράκτιων ζωνών, μιας πολιτικής δηλαδή που στοχεύει στην αειφόρο εκμετάλλευση των παράκτιων περιοχών, παρουσίασε στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωκοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Γκλαβάκης. Όπως τόνισε σχετικά ο έλληνας ευρωβουλευτής «η εξασφάλιση προϋποθέσεων ανάπτυξης της υδατοκαλλιέργειας και της παράκτιας αλιείας αποτελεί προτεραιότητα για τη χώρα μας καθώς οι δραστηριότητες αυτές αναπτύσσονται σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες απασχόλησης».

— Στα 75 ευρώ ανά στρέμμα από τα 59 που ήταν μέχρι σήμερα αυξήθηκε η επιδότηση για το βαμβάκι, μετά την έγκριση της σχετικής έκθεσης του έλληνα ευρωβουλευτή κ. Ι. Γκλαβάκη από την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.


Σχολιάστε εδώ