Θα επαναλάβει το χουνέρι του ʼ93 ο Έβερτ;

Μηδενός εξαιρουμένου. Να καταστήσουν σαφές το… αυτονόητο, ότι τίθεται, θα τεθεί, δηλαδή θέμα κομματικής πειθαρχίας. Κι αυτά διότι μπορεί την κρίσιμη ώρα να βρεθούν μπροστά σε απρόοπτα π.χ. από την πλευρά του Μ. Έβερτ. Ο τελευταίος τόσο στις δημόσιες δηλώσεις του όσο και στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του υποστηρίζει ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας και κατά συνέπεια δεν είναι σίγουρος αν θα προσέλθει να ψηφίσει και κυρίως αν πάει στη Βουλή θα ψηφίσει κατά συνείδηση! Θα συμβούλευα τους αρμοδίους στην κυβέρνηση να μην παίρνουν αψήφιστα τις θέσεις του πρώην προέδρου, διότι ως χαρακτήρας είναι απρόβλεπτος. Θα τους υπενθυμίσω επίσης ότι για το ίδιο θέμα, του ΟΤΕ, ο κ. Έβερτ είχε κάνει… πατίνι τη ζωή του Κ. Μητσοτάκη την περίοδο 1990-’93. Και εκείνη η νύχτα του Αυγούστου, το πηγαινέλα στο γραφείο του προέδρου της Βουλής αείμνηστου Θανάση Τσαλδάρη, που έκανε τον μεσολαβητή, δεν είχε τελειωμό, μέχρι να γίνουν οι αλλαγές που ζητούσε στο νομοσχέδιο ο Έβερτ για να το ψηφίσει, αλλιώς έπεφτε η κυβέρνηση. Και τελικά γύρω στα μεσάνυχτα τα βρήκαν προς μεγάλη απογοήτευση των περίπου 100 ΟΤΕτζήδων που είχαν μαζευθεί έξω από το προαύλιο και ήλπιζαν ότι το νομοσχέδιο δεν θα περνούσε και θα έπεφτε η κυβέρνηση, που τελικά έπεσε εξαιτίας του Γεροντόπουλου έναν μήνα αργότερα.

ΔΕΝ γνωρίζω ποιες ακριβώς είναι οι… περαιτέρω (πολιτικές) φιλοδοξίες του Γ. Βαρβιτσιώτη, ελπίζω πάντως να μη συνδέονται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Κ. Καραμανλής σχεδιάζει «ευρεία ανανέωση» στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές του 2009. Στα σχέδιά του αυτά δεν περιλαμβάνεται ο ίδιος, άρα θα πρέπει να εγκαταλείψει τις Βρυξέλλες και να επιστρέψει στην… ταπεινή Αθήνα. Στο ψηφοδέλτιο δεν θα περιληφθούν ακόμη οι σημερινοί ευρωβουλευτές Ν. Βακάλης και Γ. Δημητρακόπουλος, ο πρώτος λόγω ηλικίας, ο δεύτερος για να πολιτευτεί -επιτέλους- στη γενέτειρά του, στη Λάρισα. Εκτός απροόπτου θα παραμείνουν οι Μ. Παναγιωτοπούλου και Μ. Αγγελάκας. Μετά την αποχώρηση, τον περασμένο Σεπτέμβριο, των Αντ. Σαμαρά και Κ. Χατζηδάκη, η ομάδα της Ν. Δημοκρατίας έχει αποδυναμωθεί σημαντικά και χρειάζεται ενίσχυση με «βαριά ονόματα».

ΜΙΑ από τις θέσεις που θα… αδειάσουν θα προσφερθεί, όπως μαθαίνω, στον Β. Παπαγεωργόπουλο. Στη Ρηγίλλης έχουν ήδη αποφασίσει ότι μετά και το τελευταίο σκάνδαλο κακοδιαχείρισης στον Δήμο Θεσσαλονίκης έχει υποστεί ισχυρό πλήγμα, γεγονός που καθιστά σχεδόν αδύνατη την εκ νέου υποψηφιότητά του στις εκλογές του 2010. Προς το παρόν ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανθίσταται στην προοπτική αυτή, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμιά συμμετοχή ή ευθύνη στο συγκεκριμένο «σκάνδαλο». Ωστόσο, από το κόμμα θα του το καταστήσουν σαφές εγκαίρως, προκειμένου να αναθεωρήσει τα μελλοντικά πολιτικά του σχέδια.

ΕΙΝΑΙ γνωστό ότι η Ντ. Μπακογιάννη και ο Δ. Αβραμόπουλος δεν… συμπλέουν σε πολλά. Πλην βεβαίως της κοινής επιδίωξής τους να διαδεχθούν τον Κ. Καραμανλή στην ηγεσία της Ν. Δημοκρατίας. Εσχάτως διαπιστώνεται «σύμπτωση απόψεων» και σ’ ένα επιπλέον ζήτημα. Συμφωνούν αμφότεροι στην προοπτική των «διπλών εκλογών» (ευρωεκλογών – εθνικών) το καλοκαίρι του 2009. Κυβερνητικά στελέχη που δεν συμφωνούν με τη συγκεκριμένη «λύση» υποστηρίζουν ότι η θέση τους για διπλές εκλογές υποκρύπτει


Σχολιάστε εδώ