Η διαπραγμάτευση του Ψωμιάδη

Αφού εδώ και μήνες δεν σταμάτησε να απειλεί ότι θα διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα της Θεσσαλονίκης ασχέτως αν το κόμμα του του δώσει το χρίσμα ή όχι, τώρα άλλαξε ρότα και ξεκίνησε τη μεγάλη διαπραγμάτευση.

Η μόνη περίπτωση να το ξανασκεφτώ να αφήσω τον Παπαγεωργόπουλο ήσυχο, είναι να μου δώσετε κάτι μεγαλύτερο, ισχυρότερο και σημαντικότερο από τη νομαρχία που έχω, διαμήνυσε στο Μαξίμου, βάζοντας σε σκέψεις το επιτελείο του πρωθυπουργού.

Το μήνυμα αυτό του Γιώτη -που επανειλημμένα διατυπώθηκε εδώ και μήνες- έμεινε αναπάντητο από τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν έκρυψε ποτέ την περιορισμένη εκτίμηση που έχει για τον λαϊκό χαρακτήρα του άλλοτε συν-βουλευτή του στη Θεσσαλονίκη.

Η μη απάντηση του Μαξίμου εξόργισε τον Ψωμιάδη, που θέλει από τώρα να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει το 2010, οπότε και θα λήξει η νέα θητεία που εξασφάλισε στη νομαρχία, υποσχόμενος στους Θεσσαλονικείς ότι θα ασχοληθεί με τα προβλήματά τους.

Ο Ψωμιάδης, γνωρίζοντας καλά ότι το «μωρό που γκρινιάζει τρώει», άρχισε ακολούθως να διατυπώνει με μεγαλύτερη πυκνότητα τη δήθεν ειλημμένη απόφασή του να διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα της Θεσσαλονίκης, καλλιεργώντας την εντύπωση πως είναι δεδομένο ότι ο Παπαγεωργόπουλος θα αποχωρήσει από αυτό.

Η αντίδραση του Παπαγεωργόπουλου και η δήλωσή του πως θα διεκδικήσει νέα θητεία στο δημαρχιακό αξίωμα δεν πτόησε τον Γιώτη, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά ότι «ο Βασίλης είναι τελειωμένος» και πως ο Καραμανλής σκέφτεται κάποιον άλλον -μάλλον έναν από τους Φώλια ή Γκιουλέκα- για τον δήμο της πόλης που τον ανέδειξε.

Αποφάσισε λοιπόν να τεντώσει το σχοινί και να φανερώσει ημιεπίσημα τις προθέσεις του, ανακοινώνοντάς τες ενώπιον όλης της κομματικής ηγεσίας της ΝΔ Θεσσαλονίκης (στο δείπνο των Βρυξελλών για το οποίο σας είχα ενημερώσει).

Ξεκαθάρισε, τότε, ότι εφόσον δεν προχωρήσει η ιστορία της συγκρότησης υπερνομαρχίας μέσω του Καποδίστρια 2, αυτός θα ανακοινώσει το καλοκαίρι την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο Βάκης -που εκείνη τη στιγμή άκουγε αμίλητος και με ένα μειδίαμα προσπαθούσε να κρύψει την ανησυχία του- ενημέρωσε το Μαξίμου για τον… ανεξέλεγκτο Γιώτη.

Την προηγούμενη Κυριακή, ο Προκόπης Παυλόπουλος, που ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για τη βάφτιση του εγγονού του, άφησε στον Ψωμιάδη (που ως ανεμένετο προσήλθε για να ευλογήσει το μυστήριο) κάποιο υπονοούμενο ότι σκέφτεται σοβαρά τη δημιουργία υπερνομαρχίας.

Ο Ψωμιάδης ένιωσε να στριμώχνεται και αποφάσισε πως τώρα είναι η ώρα να αυξήσει τις απαιτήσεις του. Έτσι, ενώ αρχικά ζητούσε να δημιουργηθεί μια υπερνομαρχία που θα καλύπτει τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και το Κιλκίς, ανέβασε τον πήχη, ζητώντας να προστεθούν σ’ αυτήν οι Σέρρες, η Πέλλα, η Πιερία και η Ημαθία. Έκανε επίσης ακόμη ένα βήμα και ζήτησε η υπό ίδρυση υπερνομαρχία Κεντρικής Μακεδονίας να αναλάβει και όλες τις αρμοδιότητες του περιφερειάρχη, τη διανομή δηλαδή των κονδυλίων του τετάρτου κοινοτικού πλαισίου στην περιοχή. (Να καταργηθούν δηλαδή επτά νομαρχίες και μία περιφέρεια για να καλυφτούν οι απαιτήσεις του, ώστε να κάνει πίσω από τη διεκδίκηση της δημαρχίας της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, τη νέα του αυτή απαίτηση δεν τη διατύπωσε προφορικά στον Παυλόπουλο, αλλά εγγράφως, δίνοντας την επιστολή του στη δημοσιότητα, ώστε να στριμώξει κι άλλο την κυβέρνηση και το Μαξίμου.


Σχολιάστε εδώ