επι του πιεστηρίου

Για όλα μας φταίνε οι πολιτικοί. Και πρωτίστως αυτοί που κυβερνάνε. Για ό,τι συμβαίνει στη χώρα είναι η εύκολη… λεία! Τα φορτώνεις σ’ αυτούς και φτου… ξελευθερία… Ξενοιάσαμε. Ακόμη και φταίχτες να ‘μαστε εμείς, έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας! Φταίνε οι άλλοι, που μας έκαναν παραβάτες… Εμείς είμαστε τα θύματά τους… Ξεχνάμε μόνο μια ειδοποιό διαφορά… Ότι εμείς τους ψηφίζουμε… Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία, δεν είναι τώρα αυτό το θέμα μας.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι πολιτικοί και κυρίως οι έχοντες κυβερνητικά καθήκοντα έχουν ευθύνη για καθετί που συμβαίνει σε τούτη τη χώρα. Αυτό όμως δεν σβήνει τις δικές μας ευθύνες. Και ούτε είναι δίπλα στον καθένα μας να ελέγχει το τι ΘΑ κάνουμε ο υπουργός… Γιατί πάνω κάτω αυτό ακούστηκε για την τραγωδία της Σίνδου με την πρωτοφανή

ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ των δύο αστυνομικών, που ΔΕΝ ΣΚΕΦΘΗΚΑΝ, ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ αυτό που ακολούθησε, να τους πάρει ο συλληφθείς νεαρός το πιστόλι τους μέσα στο περιπολικό. Δηλαδή ποιος φταίει, αν δεν φταίνε οι ίδιοι; Έπρεπε να ήταν μέσα στο περιπολικό ο… αρχηγός της Αστυνομίας, να ελέγχει τι ανοησία θα κάνουν; Ή ο Καραμανλής;

Τα ίδια λέει ο εφοριακός που πιάνεται επ’ αυτοφώρω να παίρνει φακελάκι, το ίδιο ο διευθυντής της Πολεοδομίας, το ίδιο ο γιατρός! Οι άλλοι φταίνε για όλους…

Μήπως πρέπει ο καθένας μας να αναλάβει ντόμπρα και… αντρίκια τις δικές του ευθύνες… Ίσως έτσι γίνουμε πιο υπεύθυνοι… Και η χώρα μας γίνει καλύτερη.

ΥΓ.: Κάποτε ο Τζων Κέννεντυ είχε πει σε μια ομιλία του μια μεγάλη κουβέντα:

«Μη ρωτάτε τι μπορεί να κάνει η χώρα για σας, αλλά τι κάνετε εσείς για τη χώρα σας». Το θυμίζουμε και μακάρι να μην το ξεχνάμε.

Δεν φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει ο κόσμος το… τσουνάμι του οικονομικού στριμώγματος που έρχεται. Και ήδη έχει αρχίσει να εμφανίζεται με την ακρίβεια, την ξέφρενη αύξηση των τιμών των βασικών ειδών διατροφής. Ο πληθωρισμός πήρε τα ύψη και οι χειρότερες μέρες είναι πλέον μπροστά μας. Μια νέα γενιά νεόπτωχων δημιουργείται, αν δεν αλλάξει η οικονομική πολιτική και δεν ληφθούν μέτρα για τη στήριξη των χαμηλόμισθων και των μικροσυνταξιούχων. Όμως παράλληλα θα πρέπει και ο κάθε πολίτης, το κάθε νοικοκυριό, ν’ αλλάξει την καταναλωτική του συμπεριφορά και να μη σπαταλάει το εισόδημά του για πράγματα που δεν είναι αναγκαία.

ΥΓ.: Αρκετοί οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν να πέφτει σύντομα η τιμή του πετρελαίου.

Εκείνο που δεν βλέπουν είναι να χαμηλώνουν οι τιμές όλων των προϊόντων που ανέβηκαν λόγω αύξησης της τιμής του πετρελαίου. Σε μια τέτοια περίπτωση, έχετε προετοιμαστεί για κάποια μέτρα, κύριοι Αλογοσκούφη και Φώλια;

Τελικά η αναθεώρηση του Συντάγματος έγινε μόνο για να λύσουν τα του οίκου τους οι βουλευτές. Να διαγράψουν το ασυμβίβαστο που άμυαλα, μετά από… διαπραγματεύσεις Βενιζέλου – Βαρβιτσιώτη στην αίθουσα πριβέ του Ιντεάλ, είχε συμφωνηθεί, αν και τώρα προσπάθησε ο Βαγγέλης να αποσείσει τις κατηγορίες συναδέλφων του του ΠΑΣΟΚ, ισχυριζόμενος ότι ο κύριος φταίχτης ήταν ο κολλητός του Σημίτη, ο Κοσμίδης, που πήρε στα… χέρια του στο τέλος την υπόθεση, αλλά δεν έφερε στη Βουλή τον εκτελεστικό νόμο που θα καθόριζε το ασυμβίβαστο. Έτσι τώρα οι βουλευτές θα μπορούν να έχουν και… δεύτερη δουλειά και πλέον οι χαμένοι είναι οι… τεμπέληδες και οι ανεπάγγελτοι, που με την καθιέρωση του ασυμβίβαστου στην προηγούμενη αναθεώρηση είχαν το… μονοπώλιο για υποψήφιοι βουλευτές.

Ανησυχία μεγάλη υπάρχει στην κυβέρνηση για τον απαραίτητο εξοπλισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου που έρχεται. Το θέμα το συζήτησαν ο έλληνας Επίτροπος Περιβάλλοντος στην ΕΕ Σταύρος Δήμας με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη, ενώ εξέτασαν και τη δυνατότητα βοήθειας από τις Βρυξέλλες.

Κακή αρχή έκανε η Aegean ξεκινώντας τα δρομολόγιά της προς και από Κεφαλονιά. Τη δεύτερη μέρα, χωρίς καμιά προειδοποίηση, έκανε το προγραμματισμένο δρομολόγιο μία ώρα νωρίτερα, και κανένας δεν φρόντισε τους 30 περίπου επιβάτες που δεν ταξίδεψαν. Λίγος σεβασμός χρειάζεται. Η ηγεσία της εταιρείας ας τραβήξει κανένα αυτί.


Σχολιάστε εδώ