Επίκαιρες παρατηρήσεις

2. Σχετικά με την εθνική οικονομία μας. Ο νέος ασφαλιστικός νόμος θυμίζει το λαϊκό: «πώς θα βγάλουμε από τη μύγα ξίγκι». Εξάλλου, σύμφωνα με τον έμπειρο σε οικονομικά θέματα Στέφανο Μάνο ούτε κι αυτό «το ξίγκι» θα βγει.
Θυμίζουμε ότι στο χρηματιστήριο χάθηκαν περισσότερα από 88 δισ. ευρώ. Οριστικά χαμένα από τους μικροκαταθέτες, αφού ο μόνος πρωτοκλασάτος πολιτικός μας που αγωνίστηκε για το δίκιο τους υπήρξε ο Μιλτιάδης Έβερτ. Το ποιοι τα μαζέψανε μας το είπε, χωρίς μνεία ονομάτων, σε δημόσια δήλωσή του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: «Λίγοι, γνωστοί και επώνυμοι». Διατυπώνουμε την πρόταση: Να συνεννοηθούν μεταξύ τους, αθόρυβα, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί μας και με τρόπους ευφυείς να πιέσουν όλοι μαζί τους παραπάνω «κυρίους» να δώσουν τα ογδόντα δισ. ευρώ στο κράτος. Τα οκτώ, δικά τους (Τα άλλα λεγόμενα είναι ανεδαφικά. Οι «αστικές μεταρρυθμίσεις» είναι εθνικολαϊκά εξοργιστικές και η «λαϊκή εξουσία» της Αριστεράς επιδίωξη τωρινά εξωπραγματική).
3. Σχετικά με τις προταθείσες από την υπουργό Εξωτερικών μας οικονομικές παροχές στην ΠΓΔΜ. α) Δεν είχε, ως Ελληνίδα, δικαίωμα να δώσει στην ΠΓΔΜ τη δυνατότητα να μας απαντήσει «Δεν είμαστε έμποροι» και μάλιστα σε μέρες που είναι επίκαιρα τα «τριάκοντα αργύρια». β) Ποιος χρειάζεται να μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ ή εμείς; Φανερά, μόνον οι ΗΠΑ. Γιατί, λοιπόν, πρέπει να κάνουμε εμείς θυσίες για να επιλύσουμε ένα δικό τους πρόβλημα; γ) Αφού η κυβέρνηση έχει λεφτά, ας τα διαθέσει στα εκρηκτικά θέματα της φτώχειας και ανεργίας που έχουμε.


Σχολιάστε εδώ