Διαφωνία Λιάπη – Ιωαννίδη για τα προνόμια

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης άκουσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης και απάντησε σε ερωτήσεις τους, ενώ αυτοί με τη σειρά τους του υποσχέθηκαν συναίνεση και στο νομοσχέδιο για το ντόπινγκ και ειδικότερα στα προνόμια των αθλητών για τα οποία του ζήτησαν να μην περικοπούν.
Ο κ. Ιωαννίδης έδειξε να συμμερίζεται την άποψη αυτή και μάλιστα ζήτησε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σε κατʼ ιδίαν κουβέντες μαζί τους, να του παρέχουν στήριξη στο νομοσχέδιο για τη βία προκειμένου να μην περικοπούν τα προνόμια. Εκείνο που είναι σημαντικό είναι πως με όλα αυτά δεν συμφωνεί ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος είναι υπέρ της περικοπής των προνομίων των αθλητών, όπως ακριβώς τα είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση τη Μεγάλη Τρίτη.
Κύκλοι του υπουργού Πολιτισμού έλεγαν πως ο κ. Λιάπης δεν έχει πεισθεί ακόμη περί της αναγκαιότητας του να μην περικοπούν τα προνόμια, αλλά προσέθεταν πως θα μελετήσει εκ νέου το θέμα και θα το ξαναδεί και αυτός μέχρι τη σύνταξη και την κατάθεση της τροπολογίας για την αντιμετώπιση του ντόπινγκ, η οποία πιθανότατα θα κατατεθεί μαζί με το νομοσχέδιο για τη βία.
Το κλίμα πάντως που επικράτησε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων προχθές ήταν άκρως συναινετικό από την πλευρά όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή κατόπιν αιτήματος των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ που ξέσπασε στην εθνική ομάδα άρσης βαρών, διεξήχθη κάτω από πρωτοφανή διακομματική συναίνεση και από αυτήν προέκυψε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει εξ αρχής όλα τα προνόμια των ολυμπιονικών, παγκόσμιων πρωταθλητών και πρωταθλητών Ευρώπης, αν βεβαίως συναινέσει σʼ αυτό και ο Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος ακόμη δεν φαίνεται να συμφωνεί.
Πυρά ΠΑΣΟΚ
για Άρση Βαρών
«Θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί όλη η διοίκηση της ομοσπονδίας της άρσης βαρών», έλεγε σε πηγαδάκια στην Επιτροπή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης, ο οποίος ανέφερε πως θεωρούσε ότι δεν μπορεί να σταθεί μια διοίκηση μετά από ένα τέτοιο σκάνδαλο. Η τοποθέτηση αυτή του κ. Λιάνη είναι βαρύνουσας σημασίας μιας και ο ίδιος διετέλεσε επί σειρά ετών υφυπουργός Αθλητισμού, αλλά και γιατί η διοίκηση της ομοσπονδίας άρσης βαρών προέρχεται από τον κομματικό χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Όπως έχουμε γράψει, εντός του μήνα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στην άρση βαρών με την αλλαγή της διοίκησης και την εκλογή νέας με πρόεδρο τον τρεις φορές χρυσό και μία χάλκινο Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα.
Ο κ. Λιάνης, πάντως, ζήτησε από την κυβέρνηση κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής την περασμένη Πέμπτη να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στον σχολικό αθλητισμό και ο υφυπουργός Αθλητισμού υποσχέθηκε να δείξει ιδιαίτερη μέριμνα στο θέμα αυτό, καθώς, όπως είπε: «Ένα παιδί, είτε είναι Νέα Δημοκρατία είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΚΚΕ, είναι παιδί. Υποχρεούμαστε να το προστατεύουμε από τα αναβολικά και όλους τους υπόλοιπους κινδύνους».


Σχολιάστε εδώ