Διάδρομοι και Ψίθυροι

4ΟΛΠ – ΟΛΘ – ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ: Τα γράφαμε και την περασμένη εβδομάδα, τα επαναλαμβάνουμε και τώρα. Κάτι οι αποκρατικοποιήσεις, κάτι οι «πιέσεις» των ξένων επενδυτών που αποδεδειγμένα ενδιαφέρονται, οι εξελίξεις τρέχουν και ό,τι δεν έχει αποτιμηθεί μέχρι τώρα στο ταμπλό θα αποτυπωθεί στις τιμές των περί ων ο λόγος μετοχών λίαν συντόμως. Χωρίς αυτό πάντα να σημαίνει και… χαρμόσυνα νέα!
4Coca Cola 3E: Ίσως η πρώτη επιχείρηση, τουλάχιστον από τις εισηγμένες στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, για την οποία έκθεση διεθνούς οίκου συμπεριλαμβάνει στα δεδομένα της και τις συναλλαγματικές ισορροπίες (ευρώ-δολαρίου) έτσι όπως έχουν αυτές τους τελευταίους μήνες! Ο οίκος δεν είναι άλλος από τη Citigroup, η οποία συστήνει μεν «διακράτηση» για τον τίτλο, αλλά δίνει και νέα αυξημένη τιμή στόχο (30 έναντι 28 ευρώ). Ανάλογες θετικές εκτιμήσεις κάνει για την 3Ε και η UBS, η οποία μάλιστα συστήνει αγορά («buy») του τίτλου.
4EFG Eurobank: Η τράπεζα ανακοίνωσε και πάλι αύξηση κερδών για το τρίμηνο και δικαιώνει την επιλογή της από τη Lehman Brothers ως «κορυφαία» επιλογή από τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.
4Fourlis: Πωλήσεις από την αλυσίδα ΙΚΕΑ άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ αναμένει η διοίκηση για το 2008. Το απόλυτο comeback και το απόλυτο success story για τη Fourlis και βρείτε μου έναν σώφρωνα άνθρωπο που αμφισβητεί τις προβλέψεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της εισηγμένης πως μπορεί κάλλιστα ο κύκλος εργασιών των ΙΚΕΑ να αγγίξει το 1 δισ. ευρώ μέχρι το 2010.
4Intralot: Οι εκτιμήσεις της διοίκησης κάνουν λόγο για αύξηση άνω του 10% με 11% για την τρέχουσα χρονιά και ανάλογη πορεία για τις δύο επόμενες. Απόψεις με τις οποίες συντάσσονται και αρκετοί αναλυτές.
4Attica Bank: Για όσους ενδεχομένως ξεχνούν, να σας θυμίσουμε πως ουδέποτε έπαψε να «παίζει» το όνομα της τράπεζας στα lobbies της -πάλαι ποτέ- Σοφοκλέους. Η τράπεζα ανακοίνωσε εντυπωσιακά στοιχεία (αύξηση 111,3% στα καθαρά κέρδη του ομίλου στο πρώτο τρίμηνο) και περιμένει (;)…
4ΑΒ Βασιλόπουλος: Αύξηση 60% στα κέρδη πρώτου τριμήνου για την εισηγμένη. Και τώρα το ζητούμενο είναι εάν θα γίνουν κι άλλες επεκτατικές κινήσεις (μετά και την υπόθεση Plus).


Σχολιάστε εδώ