Για προσλήψεις… στα μουλωχτά καταγγέλλεται η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η «Κίνηση», «έχουν εντοπιστεί πολλές παρανομίες της Εθνικής Τράπεζας σχετικά με τις προσλήψεις που κάνει ακόμα και τώρα, από τις καταστάσεις των επιλαχόντων του διαγωνισμού», όπως η καταστρατήγηση ενός βασικού όρου του διαγωνισμού για υποχρεωτική επταετή παραμονή των νεοπροσληφθέντων στον τόπο πρόσληψης. Με τον τρόπο αυτό, προκαλείται από την τράπεζα ένα προσχεδιασμένο «ντόμινο» κατά παράβαση των όρων του διαγωνισμού, με αποτέλεσμα π.χ. να μην προσλαμβάνεται ο έχων σειρά επιλαχών της Χ πόλης, αφού παράτυπα μετατίθεται ή αποσπάται στη θέση αυτή ο ευνοούμενος νεοπροσληφθείς, παρόλο που δεν έχει συμπληρώσει την απαραίτητη επταετή θητεία στο πρώτο του «πόστο».
Δεδομένου, όπως σημειώνουν, ότι η τράπεζα έχει κατεβάσει από την ιστοσελίδα της τις καταστάσεις του ΑΣΕΠ, οι επιτυχόντες / επιλαχόντες του διαγωνισμού της ΕΤΕ το 2004 «δεν είναι σε θέση να ελέγξουν την ορθότητα και το σύννομο των προσλήψεων, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν εάν με παράνομα μέσα και με μεθοδεύσεις έχουν αποκλειστεί από την πρόσληψή τους στην τράπεζα». Γι’ αυτό και καλούν την Εθνική Τράπεζα να δημοσιεύσει εντός μιας εβδομάδας κάθε πρόσληψη που έχει κάνει μέχρι σήμερα από τους επιτυχόντες / επιλαχόντες του 2004, με τα πλήρη στοιχεία για τον τόπο και τον χρόνο πρόσληψης, καθώς και για τις μετέπειτα υπηρεσιακές μεταβολές και μετακινήσεις του καθενός.
Αν αυτό δεν συμβεί, πέρα από την επέμβαση του Εισαγγελέα, απευθύνουν έκκληση προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εργασίας να παρέμβουν με κάθε πρόσφορο τρόπο, προκειμένου να σταματήσει ο εμπαιγμός των 150.000 ανθρώπων που είχαν λάβει μέρος στον διαγωνισμό του 2004. Παράλληλα καλούν όλους του επιλαχόντες που δεν προσλήφθηκαν, αλλά και τους προσληφθέντες που τους θίγει η επιλεκτική εφαρμογή του όρου του διαγωνισμού σχετικά με την επταετή παραμονή στον τόπο πρόσληψης, να καταθέσουν ομαδικές αγωγές εναντίον της Εθνικής Τράπεζας.


Σχολιάστε εδώ