Από το Περιστύλιο…

Κάποιος άλλος στη θέση του, που δεν θα ήταν όμως γυμνασμένος, θα χρειαζόταν πολύ μεγαλύτερο χρόνο αποθεραπείας, γύρω στις έξι βδομάδες.
Παρέμεινε όρθιος τρία τέταρτα της ώρας, όσο διήρκεσε η ομιλία του, φορώντας τον ειδικό ορθοστατικό χιτώνα που του συνέστησαν οι γιατροί. Έτσι από το βήμα της Γερουσίας φαινόταν λίγο φουσκωμένος.
Φεύγοντας από τη Βουλή επισκέφτηκε τους δημοσιογράφους του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ. Από κοντά έδειχνε σε καλή φυσική κατάσταση αλλά αδυνατισμένος. «Δεν φοράτε ζώνη ή κηδεμόνα;», ρωτήθηκε. «Ήρθα να σας δω χωρίς… κηδεμόνες!», δήλωσε. Μόνο τα τσιρότα στα δάχτυλά του πρόδιδαν την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του: «Δεν αναγνώριζα τα δάχτυλά μου μετά το ατύχημα. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι, πάει, τα έχασα…».
«Τώρα τι σπορ θα κάνετε; Κολύμπι, γυμναστική;», ήταν η επόμενη ερώτηση. Και η απάντηση του αμετανόητου Γιώργου Παπανδρέου: «Τώρα θα κάνω εξτρίμ σπορ! Αλλά όταν θα γίνουμε κυβέρνηση θα κάνουμε πολλούς ποδηλατόδρομους και θα το λύσουμε το θέμα»!
νΟι αλλαγές χωροταξικού χαρακτήρα στη Βουλή καλά κρατούν. Και αφού άλλαξε… τα φώτα σε πολλούς χώρους εντός του Μεγάρου, ο κ. Σιούφας άναψε και τους φανοστάτες στην πλευρά του Αγνώστου Στρατιώτη, που επί 12 χρόνια ήταν σβηστοί. Τη σκυτάλη στις εκσυγχρονιστικές αλλαγές του Κοινοβουλίου την πήρε η βελτίωση των μικροφωνικών εγκαταστάσεων στην αίθουσα 150 και κυρίως στην 223 όπου τελευταία σπάνια συνέρχονταν επιτροπές εξαιτίας του κακού ήχου. Αλλαγές και στην αίθουσα της ολομέλειας, όπου αντικαταστάθηκαν οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις.
Το γεγονός το σχολίασε η αντιπρόεδρος της Βουλής Έλσα Παπαδημητρίου στην πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας μετά τις πασχαλινές εκλογές, ευχόμενη να τιμήσουν οι βουλευτές την εγκατάσταση με πολιτικό λόγο συνέχειας, συνέπειας και εξαιρετικής άρθρωσης …
νΦωτιές άναψε η ερώτηση του Θόδωρου Πάγκαλου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης με την οποία τον καλούσε να απαντήσει πόσο κόστισε η εκδρομή που οργάνωσε στη Μόσχα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς με ομάδα εξήντα και πλέον προσώπων, κυρίως ανωτάτων δικαστών και εισαγγελέων μετά συζύγων και λοιπών συνοδών, προσκεκλημένος από τον γενικό εισαγγελέα της Μόσχας, που τον χαρακτήρισε «υπεύθυνο της ρωσικής προκουρατούρας», κ. Γιούρι Τσάικα. Σημείωνε μάλιστα ότι «η ρωσική προκουρατούρα είναι αντικείμενο έντονης κριτικής και αμφισβήτησης από τις δημοκρατικές δυνάμεις της Ρωσίας καθώς και από το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο έχει επανειλημμένα ζητήσει τη διάλυσή της, διότι η λειτουργία της δημιουργεί σύγχυση μεταξύ εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας;».
Ο κ. Χατζηγάκης χαρακτήρισε ατυχή την ερώτηση, δήλωσε αδυναμία να απαντήσει στο δεύτερο σκέλος της παροτρύνοντας λίγο πολύ τον κ. Πάγκαλο να απευθύνει την ερώτηση στον κ. Πούτιν!
Επί της ουσίας, η διημερίδα στη Μόσχα έγινε από τον Γενικό Εισαγγελέα της Μόσχας, και σε συνεργασία με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών της Θεσσαλονίκης τον κ. Φλωρίδη. Στην ελληνική αποστολή μετείχαν εβδομήντα άτομα. Ήταν τέσσερις αρεοπαγίτες, οκτώ εισαγγελείς εφετών, εισαγγελείς πρωτοδικών, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και άλλα στελέχη, το δε ποσό (ποιο;) διατέθηκε εξ ολοκλήρου από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.
Το πόσο κόστισε η εκδρομή θα το απαντήσει προφανώς το Μακεδονίας- Θράκης…
νΕντυπωσιακά τα δημοσιευμένα στοιχεία που ανέφερε στη συζήτηση για την ακρίβεια ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης: «Τριάντα εφτά εκατομμύρια ευρώ για χαβιάρι και σολομό δόθηκαν πέρυσι. Πεντακόσιους τόνους καπνιστό σολομό, εκατόν πενήντα τόνους χαβιάρι και πέντε τόνους αβγοτάραχο φάγανε οι νεόπλουτοι της σύγχρονης Ελλάδας, ενώ οι πωλήσεις της Πόρσε αυξήθηκαν κατά 9% μέσα στο 2007. Από την άλλη πλευρά επιστρέφει το τεφτέρι στον μπακάλη. Η μοδίστρα δηλώνει ότι μεταποιούν πλέον τα παλιά τους ρούχα οι καταναλωτές, γιατί δεν αντέχουν. Μειώθηκε ο τζίρος εστιατορίων και φαστ φουντ κατά 10%, μειώθηκαν στο καλάθι της νοικοκυράς τα προϊόντα που δεν θεωρούνται πρώτης ανάγκης».
Και επειδή ο κ. Βλάχος κατέθεσε στα πρακτικά κάποιες φωτογραφίες με φτηνά αρνιά, σκέφτηκε να καταθέσει κι εκείνος τις δικές του, που μαρτυρούσαν τις υψηλές τιμές ζαρζαβατικών στη λαϊκή της γειτονιάς του, όπου πήγε να ψωνίσει. Δεν πρόλαβε όμως να τις εκτυπώσει κι έτσι κατέθεσε στα πρακτικά το κινητό του!
νΤην επικείμενη περικοπή των προνομίων των αθλητών με νομοθετική ρύθμιση επιχείρησε να δικαιολογήσει ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Ιωαννίδης, κατά την ενημέρωση της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με τα μέτρα καταπολέμησης του ντόπινγκ. Κατήγγειλε ότι γίνεται εμπόριο με τα κίνητρα των αθλητών, αναφέροντας χαρακτηριστικά περιπτώσεις αθλημάτων στα οποία έγιναν παγκόσμια πρωταθλήματα με δύο μόνο ομάδες ή πανελλήνιο με τη συμμετοχή μίας μόνο ομάδας. «Κάποιοι», είπε χαρακτηριστικά «αποκτούσαν προνόμια ακόμα και από συμμετοχή σε αγώνες σκάκι, τάβλι ή… μπιρίμπας»!
Τη συζήτηση… τη διάνθισε η τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Δαϊλάκη, ο οποίος επιτέθηκε στον προπονητή της εθνικής ομάδας άρσης βαρών Χρήστο Ιακώβου λέγοντας ότι είναι γνωστές οι επισκέψεις του στην Άπω Ανατολή σε τέσσερις-πέντε «γκουρού» και η συνεργασία του μαζί τους για τέλεια χαρμάνια που δεν μπορεί κανείς να τα πιάσει…
Και μετά την… κομψή αυτή διατύπωση, που μόνο σε αίθουσα Κοινοβουλίου δεν ταίριαζε, επιτέθηκε και στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Λιάνη επειδή γέλασε.
Τι να έκανε δηλαδή; Να έπιανε σοβαρή κουβέντα;
νΜετά τη Βουλή των Εφήβων, όπου ανεβαίνουν στο βήμα του Κοινοβουλίου διακριθέντες μαθητές από όλη τη χώρα, τη φιλοξενία και τις επισκέψεις μαθητών από όλα τα σχολεία της Ελλάδας, την ενίσχυση σχολικών βιβλιοθηκών στην επαρχία και τον ομογενειακό ελληνισμό, το Ίδρυμα της Βουλής βράβευσε 14 μαθητές που διέπρεψαν διεθνώς στην αστροφυσική, τα μαθηματικά και την πληροφορική. Έτσι, μέσω και του Ιδρύματος της Βουλής αναγεννάται μια προσπάθεια για την καλή σχέση των νέων με τον θεσμικό ρόλο της πολιτικής που επιβραβεύει τους άριστους.


Σχολιάστε εδώ