Αναμάνει στ’ ακουστικό το ΠΑΣΟΚ

Ωστόσο, αρκετά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζονται πως όλα είναι εφικτά με τις δυνατότητες που παρέχει σήμερα η τεχνολογία. «Πολύ περισσότερο όταν έχει προηγηθεί υποκλοπή στο τηλέφωνο του πρωθυπουργού…», έλεγαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων οι
κ. Ραγκούσης, Πετσάλνικος, Μπεγλίτης, Φλωρίδης και άλλοι, προσπαθώντας να δουν με ποιον άλλον τρόπο θα πιέσουν την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σ’ αυτήν τη συμφωνία, που όλα δείχνουν πως έχει κλείσει.
Υποστηρίζουν μάλιστα πως επειδή ο ελληνικός δορυφόρος Ελλάς Σατ ανήκει στα περιουσιακά στοιχεία του ΟΤΕ, με την πώλησή του περνάει αυτόματα στα γερμανικά συμφέροντα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να μπλοκαριστούν τα πάντα, ακόμη και οι εθνικές επικοινωνίες σε ανώτερο επίπεδο. «Δεν είναι τίποτα το διαφορετικό. Από τα ίδια συστήματα μιλάει ο πρωθυπουργός στα τηλέφωνα με τους υπουργούς του ή με ξένους ηγέτες και άρα όλα αυτά, θεωρητικά, μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή ”σουρωτήρι”», λένε άλλα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το ενδεχόμενο κάποια στιγμή ν’ αρχίσει ο ελληνικός δορυφόρος να κάνει νερά… δεν το αποκλείει και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που παρακολουθεί στενά την υπόθεση. Αν και εδώ μεσολαβούν και οι Ένοπλες Δυνάμεις, που διασφαλίζουν, υποτίθεται, τις επικοινωνίες.
4 αναπάντητα ερωτήματα για τη συμφωνία
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χάρης Τσιόκας, επικεφαλής του κοινοβουλευτικού τομέα, στον φάκελο για τον ΟΤΕ που έχει παραδώσει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει διαπιστώσεις και ερωτήματα που, σύμφωνα με γενικές εκτιμήσεις, αν δεν καλύπτονται από τη γενική συμφωνία, τότε δημιουργείται τεράστιο θέμα, ερωτήματα που έχουν σχέση με τις προμήθειες του οργανισμού, με το ενδεχόμενο μέσα σε μια νύχτα όλο το πελατολόγιο του ΟΤΕ, εμείς δηλαδή, τα προσωπικά μας δεδομένα, να μεταφερθούν στη «μαμά» εταιρεία, κι επίσης τι θα γίνει με τις 200 περίπου ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια ως συμπληρωματικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών, αλλά και τι θα γίνει με τις οπτικές ίνες που έχει εγκαταστήσει ο ΟΤΕ σε όλη τη χώρα;
Ερωτήματα εξάλλου προκαλεί η σιωπή που κρατούν οι μεγάλοι και οικονομικά ισχυροί παράγοντες της αγοράς που σχετίζονται με τον ΟΤΕ, σιωπή που μάλλον σημαίνει ότι δεν διαφωνούν με το ντιλ…
Η «κόκκινη γραμμή»
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ απείλησε με αγωγές τους υπουργούς της κυβέρνησης, ότι θα καθίσουν με άλλα λόγια στο σκαμνί. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, χαρακτήρισε την πώληση του ΟΤΕ σκάνδαλο απιστίας σε βάρος των συμφερόντων της χώρας μας, και συμπλήρωσε ότι το βέτο από ελληνικής πλευράς θα είναι εικονικό. «Επιζητείται ο ΟΤΕ να γίνει κρατικό γερμανικό όχημα για επέκταση στα Βαλκάνια. Το χαρίζουμε στους Γερμανούς…».
Η «κόκκινη γραμμή», την οποία αποφάσισε να χαράξει ο κ. Παπανδρέου, είχε αποφασιστεί στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Μαζί με τη Λούκα Κατσέλη και τον υπεύθυνο κοινοβουλευτικού τομέα Χάρη Τσιόκα, συζητήθηκε κατά πόσον μπορεί το ΠΑΣΟΚ να υποστηρίξει αυτό που είπε και ο πρόεδρος του κόμματος και η Λούκα Κατσέλη στη συνέχεια, η οποία και δέχθηκε πόλεμο από συγκεκριμένες πλευρές, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, για τα σχετικά με την επανάκτηση του ΟΤΕ από το Δημόσιο αν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές. Στη συζήτηση εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι, πολιτικά, μπορεί να ζητηθεί η αναστροφή της συμφωνίας, με μεγάλες όμως προσπάθειες και υπό την προϋπόθεση ότι η σύμβαση δεν είναι «αποικιακή».
Στο ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή έγινε αντιληπτό ότι θα επιχειρείτο από ορισμένες πλευρές (όχι μόνο μέσα από το ΠΑΣΟΚ) να αποδομηθεί η πρόταση περί επανάκτησης του οργανισμού από το Δημόσιο. Ο Γ. Φλωρίδης, αλλά και ο Χρ. Βερελής, θόλωσαν την κεντρική γραμμή του ΠΑΣΟΚ με τις επιφυλάξεις που εξέφρασαν ως προς τον τρόπο που θα μπορούσε να γίνει αυτό, μέχρι που ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει με τα όσα είπε στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα ότι υποστηρίζει πλήρως τη θέση της Λούκας Κατσέλη.
Συναγερμός στο ΠΑΣΟΚ
Ταυτόχρονα στη Χαριλάου Τρικούπη σήμανε ξαφνικά συναγερμός, γιατί, όπως λένε, δέχθηκαν επίθεση από συγκεκριμένα συμφέροντα που αμφισβήτησαν την ικανότητα του ΠΑΣΟΚ να πάρει πίσω, στον κρατικό έλεγχο, τον οργανισμό όταν εκλεγεί κυβέρνηση, εκφράζοντας (σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, βάσει σχεδίου) επιφυλάξεις από τα τηλεοπτικά παράθυρα, και χωρίς μάλιστα ν’ αφήσουν να ακουστεί η φωνή της Λούκας Κατσέλη, που επιχείρησε να μιλήσει γι’ αυτό που την κατηγορούσαν αλλά δεν την άφησαν να παρέμβει τηλεφωνικά.
Πηγές που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λένε στο «Π» πως έγινε μια προσπάθεια να απαξιωθεί η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για τον δημόσιο χαρακτήρα του ΟΤΕ, προσπάθεια συντονισμένη και από το Μέγαρο Μαξίμου σε συνδυασμό με τις επιφυλάξεις που εξέφρασαν τα στελέχη μας -ορισμένα μόνο ευτυχώς- ώστε να μεταφέρουν και πάλι τις ευθύνες στα χρόνια της δικής μας διακυβέρνησης, καλύπτοντας τις πολιτικές επιλογές του κ. Αλογοσκούφη.


Σχολιάστε εδώ