Έξι μήνες εκτός ΕΣΗΕΑ ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ!

Διαγραφή 6 μηνών για τον δημοσιογράφο – εντεταλμένο σύμβουλο της ΕΡΤ, Κώστα Κέκη, αποφάσισε το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Το πειθαρχικό έκρινε πως ο Κώστας Κέκης «ως εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ υπεράσπισε τα συμφέροντα της εργοδοσίας, αλλά ως δημοσιογράφος παραβίασε τη δεοντολογία, βλάπτοντας τα συμφέροντα των συναδέλφων του, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τη δουλειά τους, λόγω της συγκεκριμένης κατάθεσής του στο δικαστήριο». Μάλιστα μία εκ των συμβασιούχων δημοσιογράφων δηλώνει ενώπιον του πειθαρχικού πως όσοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη μπήκαν «σε μια άτυπη “μαύρη λίστα”».

Η έγκληση έγινε από τον δημοσιογράφο Γιώργο Πενταράκη, μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΣΥ, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο Κ. Κέκης παρέστη στις 4 Σεπτεμβρίου 2006 ως μάρτυρας υπέρ της ΕΡΤ στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων 11 συμβασιούχων οι οποίοι απασχολούνταν στο website της ΕΡΤ. Στην απολογία του προς το πειθαρχικό ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ δηλώνει πως υπερασπίστηκε τις αποφάσεις της διοίκησης της κρατικής ραδιοτηλεόρασης: «Βάσει του άρθρου 37 του γενικού κανονισμού του προσωπικού της ΕΡΤ, που επέχει θέση νόμου, ήμουν υποχρεωμένος να προσέλθω στο δικαστήριο και να καταθέσω για συγκεκριμένες αποφάσεις της διοίκησης και της γενικής συνέλευσης της εταιρείας».

Υπέρ των εγκαλούντων κατέθεσαν οι Ηλίας Παπαϊωάννου, Βασιλική Κελέρη και Δέσποινα-Βασιλική Χριστοπούλου. Η Δέσποινα-Βασιλική Χριστοπούλου μεταξύ άλλων είπε πως «ορισμένοι από τους συμβασιούχους που δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη επέστρεψαν στη θέση τους, ενώ όσοι είχαμε προσφύγει μπήκαμε σε μια άτυπη “μαύρη λίστα”». Υπέρ του Κ. Κέκη κατέθεσε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, ο οποίος δήλωσε πως δεν τον είδε «αυτοπροσώπως να καταθέτει».

Το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό στην απόφασή του αναφέρει πως ο Κ. Κέκης «παραδέχεται ότι κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις 4.9.06 ως μάρτυρας της ΕΡΤ σε εκδίκαση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων» εναντίον δημοσιογράφων.

– «Ο συν. Κέκης ενήργησε πράγματι στα πλαίσια των καθηκόντων του, ως εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ, όχι όμως ως δημοσιογράφος -που είναι- και που οφείλει να σέβεται το Καταστατικό και τις αρχές δεοντολογίας, που διέπουν την άσκηση της δημοσιογραφίας, οποιαδήποτε θέση κι αν κατέχει ο δημοσιογράφος που την ασκεί και είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, η οποία υιοθέτησε και ενέκρινε το συγκεκριμένο καταστατικό.»

– «Ως εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ υπεράσπισε τα συμφέροντα της εργοδοσίας, αλλά ως δημοσιογράφος παραβίασε τη δεοντολογία, βλάπτοντας τα συμφέροντα των συναδέλφων του, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τη δουλειά τους, λόγω της συγκεκριμένης κατάθεσής του στο δικαστήριο.»

Το πειθαρχικό έκρινε τον εντεταλμένο σύμβουλο της ΕΡΤ παμψηφεί πειθαρχικά ελεγκτέο και του επέβαλε την ποινή της προσωρινής διαγραφής 6 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ, με πλειοψηφία 4 έναντι 1. Ένα μέλος ζήτησε τη διαγραφή του για 3 μήνες, λόγω της πρότερης καλής συμπεριφοράς του έναντι των συναδέλφων, από όποια θέση κι αν υπηρέτησε (όλη η απόφαση στο www.esiea.gr).


Σχολιάστε εδώ