ΧΩΡΙΣ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ SPORTIME

Παράλληλα το συγκρότημα Sportime (εφημερίδα «Sportime»,
Sportime 89,2, www.sportime.gr, «Αθλητική») έχει απλώς σταματήσει να λειτουργεί. Η ιδιοκτησία του δεν έχει πληρώσει τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς του ραδιοφώνου, δεν κατέβαλε ούτε το δώρο του Πάσχα, με αποτέλεσμα το σύνολο του προσωπικού να βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας.
Εντέχνως διοχετεύεται πως ίσως αυτή την Τρίτη εμφανιστεί νέος «επενδυτής» για το ραδιόφωνο και πως με τα έσοδα της πώλησης θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι και θα επαναλειτουργήσουν τα ΜΜΕ.
Τα σημάδια αυτά ίσως είναι τα μηνύματα μιας μεγαλύτερης κρίσης που απειλεί τα ζημιογόνα ελληνικά ΜΜΕ, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως παρά τις μηνύσεις των εργαζομένων και της Επιθεώρησης Εργασίας στην ιδιοκτησία του Sportime, απουσιάζουν αισθητά για μια ακόμη φορά οι αρμόδιοι υπουργοί, Επικρατείας και Απασχόλησης.
Άγνωστο το μέλλον και για το συγκρότημα
Sportime. Οι εργαζόμενοι στον ραδιοφωνικό σταθμό Sportime FM και τις εφημερίδες «Sportime» και «Αθλητική» (πρώην «Αθλητική ηχώ») είναι σε επίσχεση εργασίας. Την πρωτοβουλία έλαβε η ΕΤΕΡ, η οποία και προχώρησε πρώτη στην επίσχεση τη Μεγάλη Τρίτη και διέκοψε τη μεταφορά των επίπλων από το κτίριο της επιχείρησης στο Μοσχάτο που επιχειρήθηκε, προφανώς από την ιδιοκτησία, μέσα στην περασμένη βδομάδα. Η ΕΣΗΕΑ εμφανίστηκε τη Μεγάλη Βδομάδα στα γραφεία της «Sportime», αλλά δεν τοποθετήθηκε, με εξαίρεση τα όσα είπε ο Δ. Τρίμης, ενώ έως και την Πρωτομαγιά δεν υπήρχε η παραμικρή αναφορά στη σελίδα της. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε και ένας ιδιώτης στα γραφεία, λέγοντας πως εκπροσωπεί τη νέα ιδιοκτησία του σταθμού, χωρίς να δώσει στοιχεία. Οι ενώσεις αφήνουν να εννοηθεί πως θα κινηθούν σε νομικό επίπεδο, ενώ έχει ήδη σταλεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου υπόμνημα από τους εργαζόμενους της «Sportime». Θα πρέπει κανείς να σημειώσει πως η κατάσταση θυμίζει πολύ την ιστορία Ανδρουλιδάκη, εφημερίδα του οποίου άλλωστε είναι και η «Sportime». Διαρκώς εμφανίζονται διάφορες εταιρείες να αναλαμβάνουν την έκδοση των φύλλων, ενώ κοινός παρονομαστής είναι η τράπεζα που παίζει ρόλο από την εποχή του Μ. Ανδρουλιδάκη. Επίσης είναι αξιοσημείωτο πως το νέο ΕΣΡ δεν έχει ασχοληθεί με την υπόθεση!


Σχολιάστε εδώ