Υπέρ του «ορίτζιναλ» και όχι του… «μεταλλαγμένου» κομμουνισμού το ΚΚΕ

Στη μακρινή αλλά σοσιαλιστική Κούβα γιόρτασε την εργατική πρωτομαγιά η Αλέκα Παπαρήγα μαζί με το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Δ. Κουτσούμπα και ταυτόχρονα τα στελέχη του κόμματος στην Ελλάδα ξέχασαν νωρίς την ανάπαυση των εορτών του Πάσχα, αφού είχαν να οργανώσουν τις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς.

Για μια ακόμα χρονιά το ΠΑΜΕ διοργάνωσε δικές του συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας, ξέχωρα από αυτές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στις οποίες μάλιστα εκτός από την κυβερνητική πολιτική καταγγέλθηκε και η τακτική των ηγεσιών των δύο κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην υπογραφή της νέας Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, την οποία ο Περισσός καταγγέλλει ως «ντροπιαστική», αφού προβλέπει «αυξήσεις» της τάξης του ενός ευρώ την ημέρα.
Το ΚΚΕ εκτιμά ότι η ευδιάκριτη πορεία του, τόσο στο πολιτικό όσο και στο συνδικαλιστικό επίπεδο, αποδίδει αφού γίνεται φανερό στους εργαζόμενους, αλλά και ευρύτερα στους ψηφοφόρους, ότι το ΚΚΕ δεν συμπορεύεται με δυνάμεις όπως το ΠΑΣΟΚ (σ.σ.: αιχμή για τη στάση του ΣΥΝ που μετέχει στα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ μαζί με την ΠΑΣΚΕ) οι οποίες για τον Περισσό είναι εξίσου υπεύθυνες με τη σημερινή κυβέρνηση για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι.
Ο διμέτωπος αγώνας κατά του δικομματισμού είναι για τα στελέχη του κόμματος μια δοκιμασμένη στην πράξη στρατηγική η οποία απέδωσε τους πρώτους της καρπούς στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Έτσι, σε κάθε ευκαιρία τα στελέχη του κόμματος που παίρνουν μέρος στις συγκεντρώσεις που γίνονται σε αρκετές πόλεις στα πλαίσια της «πορείας προς τον λαό» καλούν τους ψηφοφόρους να εγκαταλείψουν οριστικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αφού εκτιμούν ότι αυτά τα δύο κόμματα «κοροϊδεύουν συνεχώς» τον ελληνικό λαό και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αλλάξουν, άσχετα από όσα λένε κάθε φορά πριν από τις εκλογές. Κατά το ΚΚΕ, τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ ακολουθούν κοινό δρόμο, υπηρετούν το ίδιο πιστά το σύστημα και εξυπηρετούν «τα κέρδη των καπιταλιστών».
Στο απυρόβλητο, βέβαια, δεν βρίσκεται και ο ΣΥΝ/
ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο ο Περισσός έχει στοχοποιήσει ιδιαίτερα μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και τη ραγδαία δημοσκοπική άνοδο που παρουσιάζει το κόμμα αυτό, αμφισβητώντας την πρωτοκαθεδρία του ΚΚΕ στους παγιωμένους ενδοαριστερούς συσχετισμούς. Μάλιστα, οι χαρακτηρισμοί που επιφυλάσσονται για τον ΣΥΝ είναι ιδιαίτερα αυστηροί και καμιά φορά ξεπερνούν τους χαρακτηρισμούς που εκτοξεύονται για τα κόμματα του δικομματισμού. Κατά το ΚΚΕ, οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να δείξουν καμία εμπιστοσύνη στον ΣΥΝ, αφού εκτιμά ότι τα συνθήματά του είναι ψεύτικα και δεν αντιπαλεύουν τον δικομματισμό επί της ουσίας. Ο ΣΥΝ, λένε στον Περισσό, δεν δίνει προοπτική στον εργαζόμενο, αφού καλλιεργεί την αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση «χωρίς να καταργηθεί η καπιταλιστική εκμετάλλευση».
Τα στελέχη του υπενθυμίζουν την εμπειρία των «μεταλλαγμένων κομμουνιστικών κομμάτων» στην Ιταλία και τη Γαλλία, που με την συμμετοχή τους σε συμμαχικές κυβερνήσεις με τους σοσιαλιστές όχι μόνο εφάρμοσαν αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκαν από τον πολιτικό χάρτη, με αποκορύφωμα τη μη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της -άλλοτε κραταιάς- κομμουνιστικής Αριστεράς στην γειτονική Ιταλία μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.
Στην πορεία προς τις ευρωεκλογές το ΚΚΕ θα εντείνει την πολιτική της συνολικής του αντίθεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού θεωρεί ότι αυτή η τακτική το διαφοροποιεί από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εκτός από τα φραστικά αριστερά συνθήματα δεν θέτει θέμα για τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετοχή από την οποία, σύμφωνα με το ΚΚΕ, έχει βγει συνολικά χαμένη η χώρα μας. Η πανελλαδική κινητοποίηση του ΚΚΕ θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα με συγκέντρωση του κόμματος στην Αθήνα με ομιλήτρια την Α. Παπαρήγα.


Σχολιάστε εδώ