Το λάθος της γραμματέως για την ουσία στην Άρση Βαρών!

Το έγγραφο που εστάλη από το εργαστήριο της Κολωνίας στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, το οποίο ενημέρωνε για θετικό Α΄ δείγμα αθλητών της ελληνικής εθνικής ομάδας, ήταν στα αγγλικά, αλλά περιείχε μια σημείωση στο τέλος στα γερμανικά, στην οποία αναφερόταν η μεθοδολογία και οι ουσίες που χρησιμοποιήθηκαν για την ανίχνευση της μεθυλτριενολόνης. Οι ουσίες αυτές ήταν το ναρκωτικό βουπρενορφίνη και ο αναστολέας αρωμάτασης (αντι-οιστρογόνος παράγοντας), κάτι το οποίο η γραμματέας της ομοσπονδίας παρανόησε στη μετάφραση από τα γερμανικά και έτσι κυκλοφόρησε αρχικά ότι βρέθηκαν τρεις ουσίες. Η ουσία που ανιχνεύτηκε είναι μία, όπως προκύπτει από το έγγραφο της Κολωνίας στον εισαγγελέα Ανδρέα Καραφλό, αλλά αυτό δεν αλλάζει το ότι οι αθλητές βρέθηκαν ντοπαρισμένοι και κατά την εξέταση του δευτέρου δείγματος, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών είναι ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός.
Οι αθλητές απολογήθηκαν προχθές στον Εισαγγελέα. Οι 10 από τους 11 διά υπομνήματος στο οποίο ανέφεραν πως δεν γνώριζαν το ότι λάμβαναν αναβολικά, ενώ η 11η αθλήτρια, που εκπροσωπείται από τον Αλέξη Κούγια, πήρε νέα προθεσμία.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο η κατάθεση του Χρήστου Ιακώβου, όπως και η νέα τροπή που φαίνεται να λαμβάνει το θέμα δικαστικά, αφού δεν αποκλείεται η άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων in rem (κατʼ αγνώστων) για «έκθεση των αθλητών σε κίνδυνο κατά της ζωής τους».


Σχολιάστε εδώ