οι βουλευτές έχουν τον λόγο

> Για τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των αλλοδαπών εργατών στις αγροτικές καλλιέργειες ερωτά τον υπουργό Απασχόλησης η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου. Συγκεκριμένα ζητά να πληροφορηθεί αν θα εφαρμόσει την υπάρχουσα νομοθεσία για την προστασία των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις αγροτικές περιοχές της χώρας και στους αλλοδαπούς εργαζομένους και ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει και πότε για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την κοινωνική ένταξη των αλλοδαπών εργατών στις αγροτικές καλλιέργειες.

> Για τη μη εφαρμογή των ανακοινωθέντων μέτρων για την προστασία του Ασωπού ποταμού διαμαρτύρεται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Αναφέρεται στην από τον περασμένο Οκτώβριο δέσμευση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για περιβαλλοντική αποκατάσταση και προστασία του τοπικού οικοσυστήματος από τις επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης διάθεσης επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων.

> Τις διαμαρτυρίες κατοίκων, φορέων και επαγγελματιών της Σαλαμίνας, που ζητούν να προστατευθεί το περιβάλλον του νησιού που είναι ήδη υπερκορεσμένο από τις ιχθυοκαλλιέργειες, υποστηρίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Διαμαντίδης. Ζητά να ακυρωθεί η επίμαχη απόφαση της περιφέρειας Αττικής με την οποία εκμισθώνεται θαλάσσια έκταση 10 στρεμμάτων επί δεκαετία για τη μετεγκατάσταση υφιστάμενης μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας της εταιρείας «Πέλαγος ΑΕ», στη θέση Φόκα Αιαντείου Σαλαμίνας, προκειμένου να αποφευχθεί η επιβάρυνση παραπλήσιου όρμου λουομένων κατοίκων και παραθεριστών.

> Να ενισχυθούν οι περιπολίες στην Αττική ζητά ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης. Επικαλείται ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν τέσσερα μόνο περιπολικά ανά βάρδια σε όλη την ανατολική Αττική, ενώ για πέντε δήμους των βορείων προαστίων (Χαλάνδρι, Χολαργός, Παλαιά Πεντέλη κ.λπ.) υπάρχει μόνο ένα περιπολικό ανά βάρδια.

> Σχετικά με το συζητούμενο νέο μοντέλο εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές ζητά πληροφορίες ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης. Ερωτά ποια αναγκαιότητα υπαγορεύει και δικαιολογεί αλλαγές, όπως την εισαγωγή υποψηφίων που έχουν μοναδική επιλογή τη φοίτηση σ’ αυτές μέσω της συμπλήρωσης ενός ειδικού μηχανογραφικού δελτίου στο οποίο δεν θα υπάρχουν άλλες σχολές (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) για εναλλακτική επιλογή, στην περίπτωση που οι υποψήφιοι δεν συμπληρώνουν τα μόρια που απαιτούν οι στρατιωτικές σχολές.


Σχολιάστε εδώ