Με Γιαννάκη ή όχι στο Πεκίνο η Eθνική;

Σε αυτά τα παιχνίδια (Βραζιλία και Λίβανος θα είναι οι αντίπαλοι στην πρώτη φάση), που είναι ιδιαιτέρως κρίσιμα, στον πάγκο της εθνικής ομάδας μπάσκετ θα είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος είναι και προπονητής του Ολυμπιακού.
Θα αναρωτηθούν πολλοί τώρα: «Μα καλά αν η εθνική προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, που όπως όλα δείχνουν θα προκριθεί, δεν θα είναι ο Γιαννάκης προπονητής;». Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ και πρόεδρος της FIBA Europe Γιώργος Βασιλακόπουλος είπε σε συνέντευξή του σε αθλητική εφημερίδα, πριν από έναν περίπου μήνα, πως η εθνική ομάδα θα πάει στο Πεκίνο με προπονητή τον Παναγιώτη Γιαννάκη και αυτό είναι το πλέον πιθανό να συμβεί, αλλά δεν είναι η μοναδική πιθανότητα και προοπτική που υπάρχει. Μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού και τις διαμαρτυρίες που υπήρξαν από το στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, η ηγεσία της ομοσπονδίας του μπάσκετ δεν βλέπει με πολύ καλό μάτι την παραμονή του «δράκου» στον πάγκο της εθνικής. Δεν μπορεί, βεβαίως, να του ζητήσει να αποχωρήσει, διότι δεν μπορεί να τεθεί, τώρα που ανέλαβε τον Ολυμπιακό, θέμα κωλύματος και παράλληλης απασχόλησης όταν δεν είχε τεθεί τόσα χρόνια που ήταν προπονητής του Αμαρουσίου, αλλά δεν θα πείραζε καθόλου τους ανθρώπους της ΕΟΚ να αποχωρήσει ο Παναγιώτης Γιαννάκης από την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας.
Ο ίδιος ο Γιαννάκης πιθανώς και να τα γνωρίζει όλα αυτά και να έχει λάβει τα ανάλογα μηνύματα, αλλά δεν έχει εκδηλώσει τάσης φυγής και δεν πρόκειται να το κάνει, όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν πολύ καλά. Ο «δράκος» φέρεται να έχει πει στον στενό του κύκλο ότι θέλει να παραμείνει στην εθνική και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και να ολοκληρώσει τη θητεία του, αλλά και να κλείσει τον κύκλο του, ο οποίος άνοιξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 όταν ανέλαβε την εθνική ομάδα μετά την αποχώρηση του σημερινού υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, που δεν μπορούσε πλέον να είναι προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος από τη στιγμή που ήταν και βουλευτής και ίσχυσε το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των μελών του ελληνικού κοινοβουλίου. Αυτός είναι ο στόχος του Παναγιώτη Γιαννάκη γιʼ αυτήν τη δεύτερη θητεία του στην εθνική Ελλάδας, στη διάρκεια της οποίας κατέκτησε ένα χρυσό πανευρωπαϊκό μετάλλιο και ένα αργυρό παγκόσμιο, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα τον πραγματοποιήσει.
Τι θα γίνει στην περίπτωση που ο Παναγιώτης Γιαννάκης αποχωρήσει πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τον πάγκο της εθνικής; Ο αντικαταστάτης του είναι έτοιμος να αναλάβει και αν αυτό δεν γίνει πριν τους Αγώνες του Πεκίνου, θα γίνει μετά όταν θεωρείται σίγουρο ότι θα αποχωρήσει ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Ο αντικαταστάτης, μάλιστα, που φέρεται να έχει συμφωνήσει σε όλα με την ΕΟΚ, ήταν εκ των υποψηφίων να αναλάβουν την εθνική ομάδα και το 2004 κατά την αποχώρηση του Γιάννη Ιωαννίδη και αυτό που δεν έγινε τότε, μάλλον θα γίνει τώρα…


Σχολιάστε εδώ