Ευρω-ρεκόρ στα «καπέλα» της αμόλυβδης
Την ίδια περίοδο, όμως, στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 2,7%, παρά το γεγονός ότι οι τιμές διυλιστηρίου αυξήθηκαν μόνο 1%. Φαίνεται ότι το «σκληρό ευρώ» προστατεύει μόνο τους… κουτόφραγκους καταναλωτές της Ευρωζώνης, όχι όμως και τους έλληνες καταναλωτές…
Την ίδια στιγμή είναι περιττό να επισημάνουμε ότι η κυβέρνηση και οι εταιρείες του κλάδου έγραψαν… τις ορθές συστάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά καυσίμων, αν και πέρασε ένας χρόνος από τη δημοσιοποίησή τους. Και το πάρτι του καρτέλ συνεχίζεται…
Και ξαφνικά, το ΠΑΣΟΚ σίγησε για τον ΟΤΕ: βουλευτές του είχαν καταθέσει την Μεγάλη Δευτέρα μια εξαιρετικά αποκαλυπτική ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, εκθέτοντας στοιχεία που δείχνουν ότι υπήρξε συμπαιγνία κυβέρνησης-MIG. Ενώ όλοι περίμεναν αντιπολιτευτική κλιμάκωση, ξαφνικά από τη Μεγάλη Τρίτη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε στην άκρη το θέμα του ΟΤΕ και έχει ρίξει όλο το αντιπολιτευτικό βάρος του στα προβλήματα της ακρίβειας και τα δημοσιονομικά.
Πρόκειται, άραγε, για άλλη μια αντιπολιτευτική γκάφα ή μήπως ορισμένοι στο Κίνημα δίνουν «εξετάσεις» στα ισχυρά οικονομικά κέντρα και θέλουν να δείξουν ότι είναι «καλά παιδιά» και δεν τορπιλίζουν τις «μεγάλες δουλειές»; Και τι λέει για όλα αυτά, άραγε, ο Γιώργος Παπανδρέου, που πρώτος μίλησε για «μεγάλο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο»;
Επιμένουν, όπως μαθαίνουμε, οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες ότι πρέπει στο Σύνδεσμο των χρηματιστών (ΣΜΕΧΑ) να… ανασταλεί η ισχύς του δημοκρατικού πολιτεύματος και να ψηφίζουν οι εταιρείες ανάλογα με την οικονομική τους ισχύ, όπως γίνεται ήδη στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, όπου κυριαρχούν οι «μεγάλοι». Και αυτό το μοντέλο θέλουν να εφαρμόσουν στο νέο σωματείο χρηματιστηριακών εταιρειών που πάνε να δημιουργήσουν, με τη μορφή αστικής εταιρείας. Έτσι, φαίνεται όλο και πιο δύσκολη η προσπάθεια αποκατάστασης της ενότητας του ΣΜΕΧΑ, με την επιστροφή και των τραπεζικών χρηματιστηριακών εταιρειών.