Διακοπή εργασιών στο νέο δημαρχείο

Όλα τα είχε ο Παπαγεωργόπουλος, ο νέος μπελάς του έλειπε. Έτσι, μετά τα οικονομικά σκάνδαλα και τις άσχημες εικόνες των γερόντων που συνωθούνταν για ένα πλαστικό πιάτο γιορταστικού φαγητού, ήρθε και το νέο πρόβλημα με τη διακοπή των εργασιών κατασκευής του δημαρχιακού μεγάρου, εξαιτίας της καθυστέρησης πληρωμών των εργολάβων από το υπουργείο Οικονομικών.

Στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας η ανάδοχος κοινοπραξία (συμμετέχουν οι εταιρείες Άκτωρ, Θεμελιοδομή, Δομοτεχνική, Τέρνα και ΕΤΕΘ) ειδοποίησε τη διοίκηση του δήμου ότι διακόπτει την κατασκευή του έργου, καθώς το συσσωρευμένο χρέος για εργασίες οι οποίες έχουν ήδη εκτελεστεί ξεπερνά τα 8,5 εκατ. ευρώ.

Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, καθώς αυτή είναι η τρίτη φορά που οι ανάδοχοι σταματούν τις εργασίες, διοχετεύοντας αρμοδίως ότι σκέφτονται το ενδεχόμενο οριστικής εγκατάλειψης του έργου και προσφυγής στα δικαστήρια για αθέτηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από την υπογεγραμμένη σύμβαση.

«Είμαστε συνεχώς μέσα 5 με 6 εκατ. ευρώ, αλλά τη φορά αυτή το πράγμα έχει παραγίνει», δήλωσε στέλεχος του εργοταξίου, ο οποίος δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την αδιαφορία του υπουργείου Οικονομίας και την παθητική στάση της δημοτικής αρχής.

Το μόνο που έκανε ο δήμος ήταν να τηλεφωνήσει ο γενικός του γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας στον υπεύθυνο του εργοταξίου για να τον διαβεβαιώσει πως επίκειται η πληρωμή 900.000 ευρώ (από τα 8 περίπου εκατομμύρια που οφείλονται).

Όπως και να ‘χει το πράγμα, το μόνο σίγουρο είναι πως το έργο που επρόκειτο να ολοκληρωθεί -σύμφωνα με τη σύμβαση- τον Ιούλιο του 2008 δεν πρόκειται να παραδοθεί εντός του έτους. Και αυτό είναι η πλέον αισιόδοξη πρόβλεψη, καθώς πολλοί φοβούνται ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, του οποίου η θητεία λήγει το 2010, ίσως και να μην προλάβει να εγκατασταθεί στο νέο χλιδάτο γραφείο του…

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η διακοπή αυτή είναι η τρίτη που σημειώνεται, καθώς προηγήθηκαν άλλες δύο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, και πάλι λόγω των καθυστερήσεων στην καταβολή των οφειλομένων.

Η πρώτη ήταν το φθινόπωρο του 2006, λίγο μετά τις δημοτικές εκλογές, ενώ ακολούθησε και δεύτερη διακοπή τον Απρίλιο του 2007, η οποία είχε προκαλέσει και διαμάχη μεταξύ διοίκησης και μείζονος αντιπολίτευσης, καθώς η δημοτική αρχή απέκρυπτε το πρόβλημα. Μάλιστα, ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είχε προσκαλέσει δημόσια την αντιπολίτευση να επισκεφθούν μαζί το εργοτάξιο για να τους αποδείξει ότι το έργο συνεχίζεται απρόσκοπτα. Το εργοτάξιο το επισκέφθηκε τελικώς μόνη της (συνοδευόμενη από τηλεοπτικά συνεργεία) η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρύσα Αράπογλου, η οποία ενημερώθηκε από τους υπευθύνους για τη διακοπή των εργασιών.


Σχολιάστε εδώ