ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ

Η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης πρόκειται να φθάσει μέχρι τέλους στην ιστορία αυτή, κυρίως για την τιμή των όπλων, όπως λένε οι άνθρωποί της, αφού οι ελπίδες να δικαιωθεί ο Απόλλωνας από το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS) κατά την εκδίκαση της αγωγής του Ρομάν Βάλνερ κατά της απόφασης της ΕΠΟ για αφαίρεση βαθμών είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές.
Παρότι οι ελπίδες δικαίωσης της Καλαμαριάς είναι μηδαμινές, οι άνθρωποι του Απόλλωνα, και ειδικότερα ο πρόεδρός του Ηλίας Δαμίλος, δηλώνουν δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. Λένε ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί κανονικά εντός του Μαΐου και δεν πρόκειται να αποσυρθούν, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχονται περί αυτού και οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζουν τα όρια των απειλών. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως από την ημέρα που η Καλαμαριά κατέθεσε την προσφυγή της στο CAS, αλλά και τα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία λίγο έλειψαν να τινάξουν στο αέρα το πρωτάθλημα, δέχεται πιέσεις έως και απειλές για να κάνει πίσω.
Ο πρόεδρος του Απόλλωνα Ηλίας Δαμίλος έχει δεχθεί αρκετά τηλεφωνήματα για να μην προχωρήσει την κύρια υπόθεση, όπως δεχόταν και για τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία απέρριψε το CAS, απόφαση που σίγουρα αποτελεί προπομπό και για αυτή της κύριας αγωγής.
Το κρίσιμο, όμως, τηλέφωνο, ο πρόεδρος του Απόλλωνα το δέχθηκε το Σάββατο 19 Απριλίου, παραμονή της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Την επόμενη ημέρα ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Ηρακλή στο Καραϊσκάκη, τον οποίο κέρδισε και κατέκτησε το πρωτάθλημα, και ο Απόλλωνας υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό στο Καυτανζόγλειο. Τη Δευτέρα 21 Απριλίου, το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας επικύρωσε τη βαθμολογία επεισοδιακά και με τρεις αρνητικές ψήφους (1 εναντίον, 2 λευκά). Ο Απόλλωνας, για να μην επικυρωθεί η βαθμολογία, σκόπευε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό να χρησιμοποιήσει τον Βάλνερ έτσι ώστε να αναγκαστούν οι «πράσινοι» να καταθέσουν ένσταση και έως ότου εκδικαστεί αυτή δεν θα μπορούσε να επικυρωθεί η βαθμολογία. Για τον λόγο αυτό ο αυστριακός παίκτης είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή της ομάδας, αλλά το τηλέφωνο που δέχθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηλίας Δαμίλος το Σάββατο 19 Απριλίου το βράδυ άλλαξε τα πράγματα και ο Βάλνερ αποκλείστηκε της αποστολής. Αυτή ήταν ίσως και η μόνη υποχώρηση του Απόλλωνα στην υπόθεση αυτή, αφού, όπως λένε οι άνθρωποί του, θα εμμείνει έως τέλους στην εκδίκαση στο CAS.


Σχολιάστε εδώ