Ακρωτηριασμός 19χρονου στις Καμάρες από κροτίδα

Στις 12 τα μεσάνυχτα ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη» στον Ιερό Ναό της περιοχής και όλοι πάγωσαν όταν αντίκρισαν τον νεαρό να σφαδάζει χτυπημένος από την κροτίδα που ο ίδιος είχε ανάψει. Επικράτησε πανικός και τελικά το τραυματισμένο παιδί να μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Αιγίου. Οι γιατροί λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης έδωσαν εντολή για τη μεταφορά του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», όπου κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στην Αθήνα στο ΚΑΤ, για να χειρουργηθεί. Εκεί παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατέστη δυνατόν να σωθεί το χέρι του νεαρού και ακρωτηριάστηκε στο ύψος του καρπού.

Γολγοθάς η δυτική Ελλάδα
για τους οδηγούς το Πάσχα
Πάνω από πεντέμισι ώρες χρειάστηκαν οι εκδρομείς του Πάσχα για να διανύσουν τη διαδρομή από τα Γιάννενα μέχρι την Πάτρα, εξαιτίας μποτιλιαρισμάτων στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Αντιρρίου, καλύπτοντας μια απόσταση περίπου 230 χιλιομέτρων! Γολγοθάς όμως ήταν το ταξίδι για όσους επέλεξαν να επιστρέψουν από κάποιον προορισμό της δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα και το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, καθώς σε Αμφιλοχία, Αγρίνιο και από το Μεσολόγγι μέχρι και το Αντίρριο, η κίνηση διεξαγόταν «σημειωτόν».

Σε ισχύ ο νέος αυστηρός κανονισμός καθαριότητας
από τον Δήμο Πατρέων
Την ελπίδα της πως οι Πατρινοί θα συνεργαστούν για το συμφέρον της πόλης εξέφρασε μετά την ψήφιση του νέου Κανονισμού Καθαριότητας η Δημοτική Αρχή. Προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες, που ξεκινούν από15 και φθάνουν έως 6.000 ευρώ. Με τα νέα δεδομένα οι κυρώσεις αναμένονται ιδιαίτερα… αλμυρές, καθώς για παραβάσεις που μέχρι σήμερα παρέμεναν ατιμώρητες, όπως η φθορά μνημείων και αστικού εξοπλισμού αλλά και η εναπόθεση απορριμμάτων εκτός κάδων, τώρα θα επιβάλλονται πρόστιμα που φτάνουν τα 600 ευρώ.
Στις υποχρεώσεις τις Δημοτικής Αρχής προβλέπεται η Υπηρεσία καθαριότητας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος να καταθέτουν δύο φορές τον χρόνο (Απρίλιο και Νοέμβριο) δημόσιο απολογισμό και προγραμματισμό δράσης με συγκεκριμένα στοιχεία. Ταυτόχρονα προβλέπονται βραβεύσεις και ηθικές αμοιβές, τόσο για εργαζόμενους στην καθαριότητα όσο και για συμπολίτες που συμβάλλουν για μια καθαρή πόλη. Αν και το ύψος των προστίμων κυμαίνεται, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Δημοτικής Αρχής, στα επίπεδα του αντίστοιχου κανονισμού του 1997, οι έλεγχοι αναμένονται αυστηρότεροι και οι κυρώσεις… συχνότερες.
Ο βασικός ελεγκτικός μηχανισμός εκτός από τη Διεύθυνση Καθαριότητας είναι η Δημοτική Αστυνομία, που θα ερευνά την καταγγελία για να μην υπάρχουν αδικίες.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το νέο αυστηρότερο καθεστώς για τις αφίσες στους δρόμους της πόλης, με τον Δήμο Πατρέων να τοποθετεί 500 διαφημιστικά πλαίσια στα οποία θα επιτρέπονται πλέον οι αφισοκολλήσεις.


Σχολιάστε εδώ