Aτραξιόν για το ΠΑΣΟΚ η Μανωλάδα

Η καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας δεν φαίνεται να παίζει ρόλο για το ΠΑΣΟΚ. Και πολύ περισσότερο βέβαια για την κυβέρνηση της ΝΔ που δεν έδειξε να ενδιαφέρεται. Αν στο ΠΑΣΟΚ είχαν, όπως λένε, άλλη αντίληψη, προοδευτική, δημοκρατική, πείτε την όπως θέλετε, έπρεπε να το είχαν αποδείξει. Και όχι με καθυστέρηση και για λόγους μόνο επικοινωνιακούς να επισκέπτονται τον χώρο όπου ζουν οι αλλοδαποί εργάτες με τις οικογένειές τους και που είναι απερίγραπτος.

Όφειλαν να είχαν φροντίσει από την αρχή, όταν δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση, να φέρουν τα πάνω κάτω, να κινήσουν γη και ουρανό, να καταγγείλουν την κυβέρνηση, να πάνε επιτόπου την ίδια ημέρα στη Μανωλάδα, να δώσουν ελπίδα, στοργή, φιλοξενία. Να αποδείξουν ότι η χώρα μας κι εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε όπως δείχνουμε, να δείξουν ότι ναι, έχουμε φιλότιμο, έστω κι αν καμιά φορά δείχνουμε τον κακό μας εαυτό.

Η υπόθεση με τους εξαθλιωμένους μετανάστες στη Μανωλάδα αφορά πρωτίστως ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ, που θέλει να έχει προοδευτικό χαρακτήρα, να είναι αλληλέγγυο εκείνων των ανθρώπων που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο στη χώρα μας γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα. Ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να σκύψει από την πρώτη στιγμή πάνω σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Τα στελέχη του όμως επισκέφθηκαν τον χώρο αφού πρώτα είχε γίνει σε όλο το πανελλήνιο τζόγος για τις συνθήκες όπου ζουν και εργάζονται οι άνθρωποι αυτοί μαζί με τις οικογένειές τους. Άφησαν και πάλι στο ΠΑΣΟΚ να τους κλέψουν τα κόμματα της Αριστεράς το βούτυρο από το ψωμί τους.

Το ΚΚΕ πρωτίστως αντέδρασε έντονα στις εικόνες της ντροπής. Όλοι βέβαια περίμεναν ότι το ενδιαφέρον αυτό θα το έδειχνε το ΠΑΣΟΚ, όταν μάλιστα στο ανώτερο πολιτικό όργανο του ΠΑΣΟΚ, το Πολιτικό Συμβούλιο, μετέχει ο βουλευτής του νομού Γιάννης Κουτσούκος, που είναι μάλιστα υπεύθυνος συνδικαλιστικού ως πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, και υπάρχει και ένας νέος σε ηλικία βουλευτής, ο κ. Κατρίνης, που θα έπρεπε να είχε κινητοποιηθεί πρώτος για τις δουλεμπορικές συνθήκες εργασίας. Ακόμη και η επίσκεψη του κ. Ραγκούση στην περιοχή, επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος, δείχνει να αποφασίστηκε για λόγους επικοινωνιακούς.

Κάποιοι λένε ότι η αδιαφορία των δύο μεγάλων κομμάτων δεν οφείλεται σε τίποτε άλλο παρά στο ότι τα αφεντικά αυτών των εξαθλιωμένων ξένων εργατών μπορεί να είναι και κομματάρχες, «πράσινοι» ή «γαλάζιοι». Γι’ αυτό ίσως και δεν μίλησε κανείς βουλευτής τόσο καιρό. Και όταν είδαν πως η κατάσταση εκεί στη Μανωλάδα έγινε πρωτοσέλιδο στις αθηναϊκές εφημερίδες, τότε αποφάσισαν κάτι να κάνουν.

Ας είναι, έστω κι αυτό που έγινε αργά από το ΠΑΣΟΚ ίσως φανεί χρήσιμο για το μέλλον τους.


Σχολιάστε εδώ