τυποΘεσσαλονίκη

~Οφείλω να ξεκινήσω με την ομολογία της αποτυχίας μου να καταφέρω να ανακαλύψω -και να σας αποκαλύψω- το μυστικό που κρατά επτασφράγιστο η επικεφαλής της «Μακεδονίας» Βίκυ Σουλοπούλου, σχετικά με το νέο διευθυντικό σχήμα που θα αναλάβει το ιστορικό συγκρότημα. Είναι γνωστή η δέσμευση του εκπροσώπου της ιδιοκτησίας πως το νέο διευθυντικό σχήμα θα αναλάβει καθήκοντα στις αρχές του ερχόμενου μήνα και πως οι νέοι «αρχηγοί» θα είναι «γνωστά ονόματα που μέχρι τώρα κάνουν καριέρα στην Αθήνα, αλλά που γνωρίζουν πολύ καλά τη Θεσσαλονίκη και τις ιδιομορφίες τους».

~ Αυτόν τον χρησμό της Σουλοπούλου -που τον διατύπωσε στους εργασιακούς εκπροσώπους των δημοσιογράφων του συγκροτήματος η ίδια- είναι που δεν κατάφερα να αποκρυπτογραφήσω.

~ Στο μεταξύ, στο κτίριο της Μοναστηρίου, η ονοματολογία δίνει και παίρνει. Τα ονόματα των Θεσσαλονικιών συναδέρφων που εργάζονται- και πηγαίνουν καλά- στην Αθήνα παρελαύνουν καθημερινά από τα πηγαδάκια των δημοσιογράφων τροφοδοτώντας τα σενάρια. Ο Κώστας Τσαρούχας, ο Χρήστος Μεμής του ΔΟΛ, ο Γιώργος Χριστοφορίδης από το «Πρώτο Θέμα», ο Κώστας Γιαννακίδης από τον «Ελεύθερο Τύπο» βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων. Αν τώρα προσθέσετε σε αυτούς τον Τριανταφυλλόπουλο, τον Κοττάκη και αρκετούς ακόμη, θα έχετε μια καλή περιγραφή της απόλυτης σύγχυσης που επικρατεί στον χώρο.

~ «Δουλειά δεν είχε ο διάβολος, μπιπ τα μωρά του», λέει η παροιμία που μου ‘ρθε στο μυαλό, όταν πληροφορήθηκα ότι η Θάλεια αποφάσισε να βάλει στην προτεραιότητά της τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ3 που εργάζονται και σε άλλα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Έψαξε λοιπόν η Θάλεια και βρήκε ότι υπάρχουν πέντε νοματαίοι που εργάζονται στην ΕΤ3 και σε ιδιωτικά ραδιόφωνα, είτε στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ3 και σε ιδιωτικά κανάλια της πόλης. Όλοι αυτοί κλήθηκαν από την Θάλεια- στις συναντήσεις ήταν παρών και ο Τάσος Σπηλιόπουλος- και τους ξεκαθαρίστηκε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα πρέπει να επιλέξουν είτε να μείνουν στην ΕΡΤ είτε στην ιδιωτική ραδιοτηλεόραση.

~Τι θα σημαίνει αυτό; Ότι κάποιοι συνάδερφοι (Τριανταφυλλίδης, Τραπεζανίδης, Μίνος κ.ά.) νιώθουν να τους μπήκε το μαχαίρι στον λαιμό και πως θα πρέπει να παραιτηθούν από τη δεύτερή τους απασχόληση, χάνοντας ένα σημαντικό μερίδιο των συνολικών απολαβών τους. Για να δούμε τι θα γίνει…

~ Ο κύβος ερρίφθη για τη συνάδερφο Μαίρη Στεφάνου, που απολύθηκε από τη «Μακεδονία». Ήταν η τελευταία πράξη στις τεταμένες σχέσεις της με τους αρχισυντάκτες της εφημερίδας, τη δικαιοδοσία των οποίων αμφισβητούσε συνεχώς και εντόνως. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, όταν η Μαίρη ζήτησε το ρεπορτάζ που έδωσε για δημοσίευση να μπει στην εφημερίδα δίχως την υπογραφή της. Όπως έμαθα, αυτό της το αρνήθηκαν οι αρχισυντάκτες, για να εισπράξουν την απάντηση: «καλά, τότε αποσύρω το κείμενό μου». Η απόλυση της Μαίρης τέθηκε από τον Μπίκα στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, ενώ υπέρ της υπήρξε παρέμβαση και της Ανανιάδου. Αναμένουμε.

~ Κάμερες σε όλους τους χώρους εργασίας της TV 100 εγκατέστησε ο διευθυντής του δημοτικού καναλιού Σάκης Γιαννίκης, θέλοντας να «βάλει χέρι» στους τεχνικούς του καναλιού, τους οποίους κατηγορεί ότι «κοιμούνται αντί να δουλεύουν». Οι τεχνικοί αποφάσισαν να αντιδράσουν, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να αποφύγουν τον… «μεγάλο αδερφό».

~ Μια και ο λόγος για την TV 100, να αναρωτηθώ γιατί δεν δημοσιοποιούνται τα στοιχεία των μετρήσεων της AGB για την τηλεθέασή της; Τι θέλει να κρύψει η διοίκηση -η δημοτική αρχή- και δεν επιτρέπει στην εταιρεία να ανακοινώνει τα ευρήματά της; Να σημειώσω πάντως ότι, όταν ρωτήθηκε η διοίκηση της δημοτικής τηλεόρασης, υποστήριξε ότι η ίδια δεν απαγόρεψε στην AGB τη δημοσιοποίηση των στοιχείων. Ωστόσο, η εταιρεία επιμένει πως δεν έχει κανέναν λόγο να μην το κάνει, αν της το επιτρέψει ο δήμος. Για να δούμε τι θα απαντήσει ο δήμαρχος (είναι και πρόεδρος της TV 100), όταν ρωτηθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

~ Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, μετατάσσονται στην κατηγορία των τακτικών μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ οι συνάδελφοι: Σταύρος Κόλκας, Κώστας Κοϊβέρογλου, Αλέξης Σαββόπουλος, Μαρία Μπαζδριγιάννη, Δημήτρης Κασσαβέτης, Αργυρώ Αβραμίδου, Γιώργος Πανταζίδης, Ευτέρπη Χατζηβασιλείου, Σταμάτης Μουρελής, Λεμονιά Ιωαννίδου, Μιχάλης Μπούζας, Μαρία Αμανατίδου, Δημήτρης Μπάσιας, Λεμονιά Βασβάνη, Μαρία Κουζούφη, Κώστας Τζατζαράς και Γιώργος Μαντζιούκης. Καλή σταδιοδρομία.

Ο Θεσσαλονικιώτης


Σχολιάστε εδώ