ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ… ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν για να αντιστρέψουν την εικόνα. Στο άκουσμα της είδησης οι περισσότεροι γέλασαν -και όχι μόνο στελέχη- γιατί, κακά τα ψέματα, και το παραδέχονται και οι ίδιοι οι επιτελείς του κ. Παπανδρέου, δεν έχουμε… αποδεχθεί ακόμη ότι αυτός είναι ο Γιώργος, με την πολλαπλή κουλτούρα του, τη διεθνή παιδεία και τις εξαιρετικές προσλαμβάνουσες, που έχει γυρίσει δύο φορές τον κόσμο όλο, που δεν παριστάνει πομπωδώς τον αρχηγό ενός κόμματος, αλλά είναι άνθρωπος με ανάγκες, υποχρεώσεις και δικαιώματα, με τα πάνω και τα κάτω του, σαν όλους εμάς.

Πολιτικά όμως αυτό που δυστυχώς έτυχε στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ήρθε σε μια… εντελώς ακατάλληλη στιγμή. Από τη μια μπορεί να αισθάνονται πολιτικά τυχεροί γιατί μεσολαβεί το Πάσχα, όπου η πολιτική δραστηριότητα μειώνεται, από την άλλη όμως το ερώτημα είναι πότε ο Γιώργος θα μπορέσει να εμφανιστεί στη Βουλή. Γιατί υπάρχουν και οι εντολές των γιατρών που πρέπει να τηρούνται.

Συναγερμός στο ΠΑΣΟΚ

Όταν στη Χαριλάου Τρικούπη τα στελέχη και οι συνεργάτες του Παπανδρέου συνεδρίασαν για την «επόμενη μέρα», αναρωτήθηκαν τι πρέπει να γίνει ώστε το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει επικοινωνιακό χρόνο και να μη φανεί στην κοινή γνώμη ότι ασχολούνται μόνο με το ατύχημα του προέδρου. Έτσι αποφάσισαν να επιστρατευτούν για τον κοινό σκοπό όσα στελέχη βρίσκονταν στην Αθήνα και δεν είχαν αναχωρήσει προς τις ιδιαίτερες πατρίδες τους για το Πάσχα: να ανατρέψουν την αρνητική εικόνα και να δείξουν ότι το κόμμα εργάζεται. Δεν είναι μόνο η ερώτηση που κατέθεσαν δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην κλειστή για τις γιορτές Βουλή, αλλά και από τη Μεγάλη Τρίτη μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ βομβάρδιζαν την κυβέρνηση με δηλώσεις τους από το βήμα της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την ακρίβεια, η Εύη Χριστοφιλοπούλου για το Ασφαλιστικό και τα εργασιακά, η Σοφία Σακοράφα για το ντόπινγκ και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για όλα τα υπόλοιπα θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα, συνέδεσαν το παζλ της αντιπολιτευτικής τακτικής. Και βέβαια δεν αναβλήθηκε η επίσκεψη του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία, αλλά ενισχύθηκε με την παρουσία του γραμματέα Γιάννη Ραγκούση, που επισκέφθηκε τους εργαζόμενους αλλοδαπούς στη Μανωλάδα, επικεφαλής κλιμακίου στελεχών του Πολιτικού Συμβουλίου και βουλευτών της περιοχής.

«Δεν κατάλαβες γιατί τα κάνουμε όλα αυτά; Τι νόημα είχαν τόσες δηλώσεις των στελεχών μας σήμερα (σ.σ.: Μεγάλη Τρίτη); Μας απασχολεί το θέμα, αλλά το ερώτημα είναι πότε θα έρθει στη Βουλή ο Γιώργος», έλεγαν συνεργάτες του στο «Π», δείχνοντας και την αγωνία που έχουν να μην τους πάρει η υπόθεση του ατυχήματος από κάτω. Για τον λόγο αυτό σχεδιάζουν, κατά τις περίπου δέκα ημέρες που ο Παπανδρέου θα παραμείνει στο Καστρί μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο (σε ακινησία ή σε περιορισμένη λειτουργία λόγω του ορθοπεδικού γιλέκου που κρατάει τον σπόνδυλο σταθερό), να κάνει κάποιες δηλώσεις στην κρατική τηλεόραση, να δώσει μια συνέντευξη σε εφημερίδα ή ραδιόφωνο, ώστε να δείξουν πως «το τραύμα έχει επουλωθεί πολιτικά».

Ήρθαν όλα ανάποδα

Άλλα πάντως σχεδίαζαν και άλλα τους ήρθαν. Κανείς δεν υπολόγιζε ότι η αθλητική δραστηριότητα του προέδρου τους θα είχε αυτό το αποτέλεσμα. Πάνω που είχαν πάρει τα πάνω τους και οι δημοσκοπήσεις εμφάνιζαν θετικούς δείκτες συγκριτικά με το παρελθόν, τώρα φοβούνται ότι θα ξεκινήσουν από την αρχή.

Τους ανησυχεί τόσο πολύ, που για πρώτη ίσως φορά οι επιτελείς του Παπανδρέου φροντίζουν να πληροφορούνται καθημερινά τις πραγματικές διαθέσεις των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης και να έχουν σε καθημερινή βάση επαφή με στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών, ώστε το χτύπημα του Γιώργου να μη μετατραπεί σε «κάταγμα» του

ΠΑΣΟΚ. Έλεγαν με κάθε ειλικρίνεια τι συμβαίνει και ενημέρωναν ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται η εξέλιξη της υγείας του προέδρου τους.

Ορισμένοι ελπίζουν και στο κλίμα συμπάθειας που μπορεί να δημιουργήσει το ατύχημα, γι’ αυτό και στελέχη του κόμματος από την πρώτη στιγμή μετέφεραν στην κοινή γνώμη όσα έλεγαν και οι γιατροί: Πρόκειται για άσχημο χτύπημα που, αν ήταν άλλος, όχι τόσο γυμνασμένος, δεν ήξεραν πραγματικά τι θα μπορούσε να είχε συμβεί.

Εκείνο πάντως που έχει κάνει τρομερή εντύπωση στην ηγετική ομάδα του Κινήματος είναι πως για πρώτη φορά τα στελέχη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έδειχναν μια άλλη αντιμετώπιση προς τον πρόεδρο. Κατάλαβαν ότι το ατύχημα θα προκαλούσε πολιτικές παρενέργειες και γι’ αυτό στην επικοινωνία τους με τον Ραγκούση, τον Αθανασάκη και τον Παπακωνσταντίνου δήλωναν όλοι με προθυμία: «Μη σαν ανησυχεί, θα τρέξουμε κι εμείς για να κερδίσουμε αυτό που μπορεί πρόσκαιρα να χάσουμε». Ήθελαν να δείξουν ότι δεν σταματούν την αντιπολιτευτική τους δράση και δεν το βάζουν κάτω.

Το σήμερα στο ΠΑΣΟΚ δεν θυμίζει το χθες.

Για το αύριο πάντως δεν γνωρίζουν, τουλάχιστον ακόμη.


Σχολιάστε εδώ