ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΥΛ

Οι βουλευτές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν τους χώρους εντός και εκτός του στρατοπέδου, όπου και τους έγινε επίδειξη του κυρίου υλικού και των οπλικών συστημάτων, ενώ ο διοικητής της μονάδας, αντισυνταγματάρχης Κ. Κολοκούρης, αναφερόμενος στον σκοπό της ελληνικής παρουσίας στο Αφγανιστάν, είπε ότι είναι «η ανοικοδόμηση και η ανασυγκρότηση της χώρας με την εκτέλεση έργων υποδομής, όπως η κατασκευή οδικού δικτύου, η ανακατασκευή σχολείων, οι περιφράξεις στρατοπέδων, η εκτέλεση χωματουργικών εργασιών, ο αποχιονισμός, η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και η παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε Αφγανές από ελληνίδες στρατιωτικές ιατρούς».

Οι έλληνες βουλευτές συνεχάρησαν τους αξιωματικούς και τους οπλίτες για την άψογη εικόνα και λειτουργία της μονάδας, τους ευχαρίστησαν για τη μεγάλη συμβολή τους στην ανάδειξη της διεθνούς εικόνας της χώρας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και τους ευχήθηκαν για τις γιορτές του Πάσχα.

Με αφορμή την πρωτοβουλία της Διακομματικής Επιτροπής να βρεθεί στο πλευρό των ελλήνων στρατιωτών ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Σιούφας, αφού συνεχάρη τα μέλη της και ευχαρίστησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τους στρατιωτικούς επιτελείς για τη στήριξη προς τους έλληνες βουλευτές κατά την εκεί επίσκεψή τους, απευθύνθηκε στους αξιωματικούς και τους οπλίτες του ελληνικού τάγματος:

«Μεταφέρετε το μήνυμα της ειρήνης στα πέρατα της γης», υπογράμμισε ο κ. Σιούφας, «και μας κάνετε υπερήφανους. Έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην αποστολή που σας ανέθεσε η πατρίδα».

Στην αποστολή, εκτός του κ. Βαρβιτσιώτη, συμμετείχαν οι βουλευτές της ΝΔ Αριστοτέλης Παυλίδης, Νίκος Δένδιας, Σίμος Κεδίκογλου, Κώστας Μαρκόπουλος, Όλγα Κεφαλογιάννη, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, Σούλα Μερεντίτη, Γιάννης Δημαράς, Δημήτρης Τσιρώνης και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης.

Το «Π» ζήτησε από δύο βουλευτές της αποστολής, την κ. Σούλα Μερεντίτη του ΠΑΣΟΚ και τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη του ΛΑΟΣ, να μεταφέρουν την εικόνα και τις εντυπώσεις που απεκόμισαν.


Σχολιάστε εδώ