Καπαρώνει τον δήμο ο νομάρχης!

Πλέον… ορεξάτος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος εδώ και καιρό έχει φανερώσει τις προθέσεις του. Πριν από λίγες βδομάδες μάλιστα -μετά το ξέσπασμα των σκανδάλων στο Καραβάν Σεράι- και θέλοντας να πάρει με το πλευρό του τους φίλους του Παπαγεωργόπουλου, είπε ότι ο Κώστας Καραμανλής θα πρέπει να αξιοποιήσει τον δήμαρχο στέλνοντάς τον στην Ευρωβουλή και κατά συνέπεια ανοίγοντας τον δρόμο για την υποψηφιότητα Ψωμιάδη.

Οι συχνές-πυκνές αναφορές του νομάρχη για τις βλέψεις του στο δημαρχιακό αξίωμα ενόχλησαν πολλούς επώνυμους «γαλάζιους» της συμπρωτεύουσας, οι οποίοι θεωρούν αφενός ότι «ο Γιώτης δεν κάνει για δήμαρχος», ενώ αφετέρου τονίζουν πως «δεν θα πρέπει ο Καραμανλής να εκβιάζεται».

Στην προσπάθειά τους να κόψουν τη φόρα του Παναγιώτη, έβαλαν τα γνωστά «γαλάζια» παπαγαλάκια να διοχετεύσουν ως ασφαλείς τις πληροφορίες ότι ο Καραμανλής δεν πρόκειται να υποστηρίξει τον Ψωμιάδη και πως το Μαξίμου θα δώσει το χρίσμα σε έναν εκ των Φώλια, Γκιουλέκα ή Ιωαννίδη, με πιθανότερο τον πρώτο.

Οι φήμες αυτές εξόργισαν τον Ψωμιάδη, που αποφάσισε να πετάξει το γάντι στην τοπική πολιτική ηγεσία του κόμματος, την οποία και θεωρεί υπεύθυνη γι’ αυτές τις διαρροές.

Έτσι, στις Βρυξέλλες, όπου συνυπήρξαν «γαλάζιες» αποστολές του κόμματος και της νομαρχίας προσκαλεσμένες των Ευρωβουλευτών Νίκου Βακάλη και Μαργαρίτη Σχοινά, ο Ψωμιάδης βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε.

Στο κοινό τραπέζι που παρατέθηκε στις δύο αποστολές, οι κομματικοί (ο πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Βάκης Φρατζής, ο διευθυντής του κόμματος Φίλιππος Ζαφειρίου και οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ) άκουσαν τον νομάρχη να τους ανακοινώνει πως «έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις για τον δήμο και πως η υποψηφιότητά του θα ανακοινωθεί επίσημα το καλοκαίρι». Τρελάθηκαν οι άνθρωποι… Όμως την επόμενη, και όταν πληροφορήθηκαν πως -προφανώς από τη νομαρχία- είχαν διαρρεύσει στον τοπικό Τύπο οι αναφορές του Ψωμιάδη, συνειδητοποίησαν πως τα πράγματα είναι σοβαρά και πλέον το Μαξίμου οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες πριν η κατάσταση τους ξεφύγει… Για να δούμε τι θα δούμε…


Σχολιάστε εδώ