Καμπάνα τεσσάρων ετών στους εφοριακούς για τη μίζα
Το δικαστήριο μετά από μια μαραθώνια διαδικασία θρίλερ επέβαλε ποινή 4 ετών στην υπάλληλο και στον διευθυντή της ΔΟΥ με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση και καταβολή 3.000 ευρώ ως εγγύηση. Η πρόταση του Εισαγγελέα κατά την αγόρευσή του χαρακτηρίσθηκε καταπέλτης, καθώς ζήτησε την επιβολή ποινής 5 ετών για κάθε κατηγορία χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα. Ο ίδιος είχε ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία των κατηγορουμένων λίγο μετά το ξέσπασμα της κατηγορουμένης εφοριακού, η οποία κλαίγοντας δήλωσε πως «καλείται να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας». Αρνήθηκε τα πάντα, αναφερόμενη στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την περιπέτειά της το ανήλικο παιδί της.
«Προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Όλοι λένε ”η Μαρία, αδύνατον να το έκανε αυτό”. Δεν έχω πάρει ποτέ τίποτα. Ρωτήστε όποιον θέλετε. Ποτέ δεν έκανα παζάρια με κανέναν. Είπε ότι εγώ έσκισα τον φάκελο και ο φάκελος ήταν κλειστός όταν τον βρήκαν οι αστυνομικοί. Πάρτε αποτυπώματα από τον φάκελο. Δεν τον άγγιξα. Το παιδί μου με ρωτάει ”μαμά τι γίνεται, γιατί είσαι έτσι” και του έχει δημιουργηθεί ψυχολογικό πρόβλημα. Δεν θέλω να ζημιώσω για 10.000 ευρώ την ψυχή μου. Ένα σπίτι και ένα εξοχικό έχω. Δεν θα είχα περιουσία αν έκανα αυτήν τη δουλειά; Πρώτη φορά θα το έκανα;», ήταν το αποκορύφωμα του ξεσπάσματος της κατηγορουμένης.
Άγνοια για τις κατηγορίες εναντίον του δήλωσε ο διευθυντής της Α’ ΔΟΥ, ο οποίος μάλιστα ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καν δει τον φάκελο του κ. Μπενετάτου, ενώ αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για εμπλοκή τριών ατόμων και εκβίαση, τη στιγμή που σε περιπτώσεις εικονικών τιμολογίων χρειάζεται να κάνουν τα στραβά μάτια έξι άτομα, καθώς υπάρχει και η αρμόδια επιτροπή.
Η έδρα τελικά αποφάσισε ποινή 3 συν ενός έτους για κάθε κατηγορία και πάλι χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα, για να ακολουθήσει πανδαιμόνιο στην αίθουσα από τους συνηγόρους των εφοριακών, οι οποίοι προ του κινδύνου οι πελάτες τους να οδηγηθούν στη φυλακή ζήτησαν να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του προτέρου έντιμου βίου και του λευκού ποινικού μητρώου, με σκοπό τη μετατροπή της ποινής σε εφέσιμη. Ο δικηγόρος του Α. Μπενετάτου Γιάννης Παπαναστασόπουλος μετά την έκδοση της απόφασης δήλωσε ικανοποιημένος, ενώ από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης Ντίνος Αργυρόπουλος στάθηκε στον νόμο Αλογοσκούφη για τη φορολογική ασυλία, τον οποίο χαρακτήρισε εσφαλμένο.