Από το Περιστύλιο…

— Σκόρπια έπιπλα, γραφεία, ντουλάπες και καρέκλες, στους διαδρόμους του ισογείου του μεγάρου της Βουλής, όπου συντηρούνται και βάφονται γραφεία. Οι ουσιαστικές αλλαγές ωστόσο θα γίνουν στη συνέχεια με βάση την αποτύπωση των χώρων και την καταγραφή των προβλημάτων που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες από ομάδα έρευνας του Πολυτεχνείου. Στόχος η αναβάθμιση των χώρων ώστε τα γραφεία να γίνουν πιο λειτουργικά, κατά περίπτωση με συνενώσεις και σε άλλες περιπτώσεις με διαχωρισμούς, η ρύθμιση του φωτισμού στις σύγχρονες προδιαγραφές όπου υστερεί λόγω της κατασκευής του το ιστορικό κτίριο, και ό,τι άλλο προκύψει. Για το τι θα προκύψει τον λόγο τον έχουν και οι εργαζόμενοι, καθώς κυκλοφορούν ερωτηματολόγια που παίρνουν υπόψη τη γνώμη τους.

— Έτσι για να μη λένε μερικοί μερικοί ότι Πάσχα και Χριστούγεννα κατεβάζει ρολά η Βουλή…

— Εκείνος που κυρίως εργάζεται τις μέρες αυτές είναι ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας. Και μέσα στον φόρτο της δουλειάς για την υλοποίηση του πλάνου για την αναβάθμιση των χώρων της Βουλής, αλλά και των θεμάτων που προωθεί στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, ο κ. Σιούφας κάθισε και έγραψε μια ολόκληρη παράγραφο ευχών για καθέναν από τους 80 κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Δεν ξέχασε ούτε το προσωπικό του καναλιού της Βουλής ούτε τους προσωπικούς του συνεργάτες. Ο πρόεδρος έστειλε τις ευχές του ονομαστικά σε έναν προς έναν τους δημοσιογράφους, μαζί με ένα δώρο, το βιβλίο του Γ. Φίνλεϊ σε μετάφραση Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη για την ιστορία της ελληνικής επανάστασης. Ήταν η πρώτη φορά που πρόεδρος της Βουλής δεν περιορίστηκε σε τυπωμένες ευχές, αλλά απευθύνθηκε γραπτώς στον καθένα ξεχωριστά… Μακάρι να ‘καναν και οι υπουργοί και οι βουλευτές το ίδιο και όχι να στέλνουν μια ψυχρή, τυπωμένη κάρτα… Ούτε λίγα λεπτά για τους φίλους τους δεν διαθέτουν…

— Τον εκνευρίζει ο Τατούλης και τα χώνει στον Ριβάλντο; Κάθε άλλο, λέει ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης. Με τον κ. Τατούλη δεν είναι καθόλου εκνευρισμένος. «Κάποιες δηλώσεις έκανε που δεν ήταν αιχμηρές». Άλλο με τον Ριβάλντο. Τον ενόχλησε, λέει, το γεγονός ότι επιτέθηκε σε μια ομάδα από την οποία έφαγε ψωμί, ή μάλλον παντεσπάνι, καθώς είχε αρκετά υψηλό συμβόλαιο, ενώ ήταν ελεύθερος ποδοσφαιριστής.

— Κάτι τέτοια έλεγε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο γραμματέας, επιβεβαιώνοντας αυτό που καταλαβαίνει ο καθένας, ότι δηλαδή με τους διαφωνούντες στη ΝΔ κάνουν απλώς την πάπια. Έχει περιθώριο ο κ. Τατούλης να τραβήξει κι άλλο το σχοινί…

— Μετά από καταγγελίες πολιτών ότι ξηλώνεται το θέατρο, η Μαρία Δαμανάκη έσπευσε στο Ηρώδειο, και ως… εμπειρογνώμων για τις αρχαιότητες είπε να καταθέσει την ίδια μέρα και μια ερώτηση προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού περιγράφοντας την εικόνα που αντίκρισε. Το θέατρο, λέει, ήταν σε πολλά σημεία κατεστραμμένο, μάρμαρα ξηλωμένα σε πολλά διαζώματα, εικόνα απόλυτου βανδαλισμού του μνημείου και σκουπίδια παντού. Αντιλήφθηκε επίσης ότι το θέατρο παραμένει στην ουσία αφύλακτο και χωρίς καμιά φροντίδα από τον ΕΟΤ και τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού ένα μήνα πριν από την έναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών.

— Είχε δίκιο απόλυτο η κ. Δαμανάκη. Με τη διαφορά ότι τα ξηλωμένα μάρμαρα όχι μόνο δεν ανταποκρίνονταν σε εικόνα βανδαλισμού, αλλά ήταν το αποτέλεσμα των εργασιών συντήρησης που πραγματοποιούν συνεργεία για την προστασία του μνημείου, οι οποίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη του Φεστιβάλ.

— Και καλά η κ. Δαμανάκη δεν ήξερε, δεν ρώτησε όμως κιόλας πριν καταθέσει την ερώτηση…


Σχολιάστε εδώ