30.000 ευρώ πήρε μίζα εφοριακός!

Ο έμπορος όμως κατήγγειλε το περιστατικό στην Ασφάλεια Πάτρας, άνδρες της οποίας συνέλαβαν την υπάλληλο λίγα λεπτά μετά, αφού ο ίδιος φέρεται να της έδωσε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στο γραφείο της!

Η ίδια, για να δικαιολογήσει το υπέρογκο ποσό, φέρεται να του είπε ότι τα χρήματα θα τα μοιραζόταν με έναν επόπτη και τον διευθυντή της. Ο διευθυντής δηλώνει αθώος, ενώ μοναδικό στοιχείο που τον εμπλέκει στην υπόθεση είναι η δικαιολογία της υπαλλήλου προς το θύμα της, ενώ ο επόπτης που εμπλέκεται έλειπε από την υπηρεσία.

Η περιπέτεια του Ανδρέα Μπενετάτου ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2007, όταν πήγε στην Εφορία με σκοπό να κλείσει τα βιβλία των ετών 2002-2006, προκειμένου να ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο.

Όπως λέει στην κατάθεσή του ο κ. Μπενετάτος, ο προϊστάμενος της Εφορίας τού συνέστησε μια υπάλληλο η οποία θα αναλάμβανε να τον βοηθήσει. Μάλιστα, του ζητήθηκε και αυτός κατέβαλε στη γυναίκα το ποσό των 2.000 ευρώ, καθώς, όπως φέρεται να του είπε, αυτή θα εργαζόταν υπερωριακά, ακόμα και στο σπίτι της, για να του κλείσει τα βιβλία.

Μετά από έναν μήνα και ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας δεν είχε καμία ενημέρωση, πήγε στο γραφείο της υπαλλήλου στην Αʼ ΔΟΥ με σκοπό να ζητήσει εξηγήσεις.

Τότε σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του, η 55χρονη υπάλληλος τον ενημέρωσε ότι βρήκε πλασματικά τιμολόγια, απειλώντας τον με την επιβολή του ανώτερου προστίμου, που θα έφθανε τις 350.000 ευρώ. Όπως καταθέτει ο κ. Μπενετάτος, μετά από συζήτηση η υπάλληλος είπε ότι μπορεί να του επιβάλει το κατώτερο πρόστιμο, ύψους 110.000 ευρώ, αν τις έδινε μαύρα 50.000 ευρώ. Τελικά οι δύο πλευρές συμφώνησαν να καταβληθεί το ποσό των 30.000 ευρώ την Τρίτη το μεσημέρι στο γραφείο της υπαλλήλου στην Εφορία. Πράγματι ο έμπορος πήγε στο γραφείο της και έδωσε τον φάκελο με τα χρήματα. Δύο λεπτά μετά μπήκαν οι άνδρες της Ασφάλειας και βρήκαν τα προσημειωμένα χρήματα σε φάκελο, μέσα σε κοινόχρηστη ντουλάπα στον χώρο του γραφείου της. Παρά τους ισχυρισμούς της γυναίκας ότι ο καταγγέλλων άφησε τον φάκελο ενώ αυτή ήταν στην τουαλέτα, τη συνέλαβαν.


Σχολιάστε εδώ