Όπως έμπλεξε, ας ξεμπλέξει

ΣΥΝΝΕΦΑ, όχι αυτά με την… αφρικάνικη σκόνη, μαζεύονται πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου για τον Γ. Σουφλιά. Οι διαστάσεις που έχει πάρει η υπόθεση με το εξοχικό του στην Ανάβυσσο προκαλεί ήδη τη δυσφορία του πρωθυπουργού, που βλέπει έναν ακόμη υπουργό να μπλέκει σε ένα κύκλο καταγγελιών για παρατυπίες, αυθαιρεσίες κ.λπ. Κατά την πάγια συνήθειά του ο κ. Καραμανλής δεν πρόκειται να κάνει τίποτα, δεν θέλει νέες προστριβές με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ. Ενδεικτική της δυσφορίας του κ. Καραμανλή ήταν η απάντηση σε άλλον υπουργό όταν του έθεσε το θέμα : «Όπως έμπλεξε, ας ξεμπλέξει», σημείωσε. Όταν ανακινήθηκε για πρώτη φορά το θέμα με το εξοχικό από ένα μέσο ενημέρωσης, ο κ. Σουφλιάς είχε διαβεβαιώσει το Μαξίμου ότι δεν υπάρχει καμιά παρατυπία και ότι γίνεται στόχος επιχειρηματικών συμφερόντων. Η θεωρία του ωστόσο δεν ευσταθεί, αφού η νομιμότητα του εξοχικού αμφισβητείται από το σύνολο πλέον των ΜΜΕ.

ΤΑ… αισθήματα του πρωθυπουργού για τον κ. Σουφλιά τα συμμερίζονται και αρκετά κυβερνητικά στελέχη. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους επισημαίνουν ότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ «έχει χάσει σημαντικό μέρος από την αξιοπιστία του», καθώς «κάθε πρωτοβουλία του στον τομέα των αυθαιρέτων θα… σκοντάφτει στο εξοχικό του». Άσπονδοι φίλοι του στο Υπουργικό Συμβούλιο σπεύδουν να προεξοφλήσουν ότι «η υπόθεση με το αυθαίρετο βάζει ταφόπλακα στις φιλοδοξίες του κ. Σουφλιά για την Προεδρία της Δημοκρατίας»!

ΣΤΟ Μέγαρο Μαξίμου, όπως μαθαίνω, τείνει να παγιωθεί η εκτίμηση ότι η τακτική που ακολουθεί καιρό τώρα ο Π. Τατούλης δεν είναι προϊόν της… γνωστής ιδιορρυθμίας του. Ούτε αποτέλεσμα της πικρίας του, διότι έμεινε εκτός κυβέρνησης, ενώ μπήκε ο συντοπίτης του Α. Λυκουρέντζος. Αλλά; Πιστεύουν βάσιμα ότι ο βουλευτής Αρκαδίας… «παίζει παιχνίδι»! Το λένε στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, αν και δεν μπορούν (ακόμη) να προσδιορίσουν τίνων τις επιδιώξεις εξυπηρετεί. Επισημαίνουν πάντως ότι ο κ. Τατούλης είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με τον Β. Βενιζέλο. Πληροφορίες μάλιστα που είχαν φθάσει παλαιότερα στο Μαξίμου ανέφεραν ότι αν ο τελευταίος αποχωρούσε από το ΠΑΣΟΚ για να ιδρύσει νέο κόμμα, σ’ αυτό θα προσχωρούσε κι ο βουλευτής Αρκαδίας. Πάντως, οι υποψίες των ανθρώπων του πρωθυπουργού δεν στρέφονται προς αυτήν μόνο την κατεύθυνση…

ΠΡΩΤΟΣ πρώτος ήταν ο Σπ. Κλαδάς στα μαύρα τα κατάστιχα του υπουργού Οικονομίας. Πλην όμως κ. Αλογοσκούφης δεν θα σταματήσει εκεί. Επόμενος «στόχος» του είναι ο επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγ. Φιλιππίδης. Η περίπτωση του οποίου έχει κοινά χαρακτηριστικά με αυτήν του κ. Κλαδά. Τοποθετήθηκε στη θέση, παρά τις αντιρρήσεις του υπουργού Οικονομίας, έχει κακές σχέσεις μαζί του, ενώ δίνει αναφορά στο Μαξίμου παρακάμπτοντας τον κ. Αλογοσκούφη. Στον ίδιο κατάλογο υπάρχει, όπως μαθαίνω, και το όνομα του «ισχυρού άνδρα» του ΟΠΑΠ Χρ. Χατζηεμμανουήλ, αν κι εκεί θα δυσκολευτεί λίγο περισσότερο για να τον… «φάει». Κλαδάς, Φιλιππίδης και Χατζηεμμανουήλ ανήκουν στον κύκλο των στενών φίλων του Γ. Αγγέλου και είναι συχνοί επισκέπτες του Μαξίμου, αν και σπανίως έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν τον Κ. Καραμανλή. Αν ο κ. Αλογοσκούφης καταφέρει -με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού- να τους απομακρύνει από τις θέσεις τους, ο κ. Αγγέλου θα έχει υποστεί ένα ισχυρό πλήγμα. Ενώ θα έχουν άρδην ανατραπεί οι ισορροπίες στο περιβάλλον του κ. Καραμανλή.

ΘΥΜΑΣΤΕ τον θόρυβο που είχε προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης (του Γ. Αλογοσκούφη, δηλαδή…) να βάλει πλαφόν 20% στην αγορά μετοχών του ΟΤΕ, προκειμένου να εμποδίσει τη Marfin να αποκτήσει στρατηγική πλειοψηφία του Οργανισμού. Τότε το υπουργείο Οικονομίας ήταν κατηγορηματικό ότι ο νόμος δεν πρόκειται να «πέσει» στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τελευταία ωστόσο ο κ. Αλογοσκούφης δεν είναι και τόσο… σίγουρος. Αφήνει να εννοηθεί ότι ο νόμος μπορεί να απορριφθεί από την ΕΕ. Αναγνωρίζει εκ των υστέρων το λάθος του ή απλώς προσπαθεί να δικαιολογήσει τη… μεταπώληση των μετοχών στους Γερμανούς;


Σχολιάστε εδώ