Χωρίς άδεια λειτουργίας το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Η έλλειψη άδειας από το ΣΕΦ, που είναι ένα από τα ελάχιστα γυμναστήρια που έχουν παραμείνει κρατικά, οφείλεται στην έλλειψη κάποιων εγγράφων και αποτέλεσμα αυτού είναι να μην μπορεί η αρμόδια αρχή, που είναι η Νομαρχία Πειραιά, να εκδώσει άδεια.
Επειδή το Στάδιο δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας, πρόσφατα ανεστάλη και η άδεια λειτουργίας ενός από τα μπαρ του γηπέδου. Μιλάμε, βεβαίως, για το εσωτερικό μπαρ το οποίο εξυπηρετούσε κόσμο και δημοσιογράφους, γιατί για τα μεγάλα εξωτερικά μπαρ δεν μιλάμε. Γι’ αυτά ουδόλως ενδιαφέρει τους αρμοδίους αν έχει ή όχι άδεια το Στάδιο, το οποίο είναι η έδρα της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού και στο οποίο αθλούνται χιλιάδες νέοι της περιοχής. Πρέπει να σημειωθεί πως πριν από τρία χρόνια, το 2005, λίγους μήνες μετά την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων είχε ανακληθεί από τη Νομαρχία Πειραιά και πάλι η άδεια κυλικείου στο στάδιο, στο οποίο είχαν βρεθεί τότε ουκ ολίγες παρατυπίες.
Όλα αυτά, βεβαίως, μπορούν να συμπαρασύρουν και να δημιουργήσουν πρόβλημα και στον Ολυμπιακό που το χρησιμοποιεί ως έδρα. Το ΣΕΦ, που κτίστηκε το 1985, είναι το είναι το πλέον πολυλειτουργικό κλειστό γήπεδο στην Ελλάδα. Εκτός από μπάσκετ μπορεί επίσης να φιλοξενήσει αγώνες στίβου, βόλεϊ, γυμναστικής, παγοδρομιών, super-cross και άλλων αθλημάτων, καθώς και ποικίλες διοργανώσεις, όπως συναυλίες, συνέδρια και εκθέσεις. Το 1991, μάλιστα, έλαβε το Χρυσό Βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό που διοργάνωσε το IAKS (International Working Group for the Construction of Sports and Leisure Facilities), για τη λειτουργικότητα και την ποιότητά του.


Σχολιάστε εδώ