Χαστούκι στην ΕΡΤ από το Πρωτοδικείο!

Συγκεκριμένα, η Ελένη Δεμεντή είχε προσληφθεί με σύμβαση αορίστου χρόνου ως φροντίστρια στούντιο. Το 2004 της ανατέθηκε η Διεύθυνση Περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών, άλλα δύο χρόνια μετά την έπαυσαν από τη θέση, την άφησαν 9 μήνες χωρίς αντικείμενο εργασίας και στο τέλος την τοποθέτησαν στην… Ταινιοθήκη!

Όπως είναι φυσικό, η υπάλληλος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, η οποία και τη δικαίωσε.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

«Δέχεται την αγωγή. Αναγνωρίζει ότι η υπ’ αρ. πρωτ. 310.207/13-1-2006 απόφαση του γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας της εναγομένης, με την οποία ορίστηκε ο υποβιβασμός της από προϊσταμένης Διεύθυνσης Περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών σε απλή υπάλληλο, η παράλειψη ανάθεσης οιωνδήποτε εργασιακών καθηκόντων επί 9 μήνες και τέλος η υπ’ αρ. 7/11-10-2006 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου (Π.Υ.Σ.) περί τοποθέτησής της στο Τμήμα Ταινιοθήκης, συνιστούν μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας της ενάγουσας.

Υποχρεώνει την εναγομένη να αποδέχεται τις υπηρεσίες της ενάγουσας ως προϊσταμένης Υπηρεσιακής Μονάδας Στάθμης Διεύθυνσης, στα ίδια εργασιακά καθήκοντα τα οποία ασκούσε μέχρι τη σε βάρος της ως άνω μονομερή βλαπτική μεταβολή ήτοι ως διευθύντρια Περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών, υπό τους όρους της σύμβασης εργασίας της και την κείμενη εργατική νομοθεσία, άλλως δε και επικουρικώς να την απασχολεί με τα καθήκοντα του προϊσταμένου Υπηρεσιακής Μονάδας Στάθμης Διεύθυνσης σε οιαδήποτε άλλη θέση ευθύνης εντός του πολεοδομικού Συγκροτήματος των Αθηνών.

Κηρύσσει την παρούσα κατά την ανωτέρω διάταξή της προσωρινά εκτελεστή…».

Η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ όμως αρνείται να εκτελέσει την απόφαση και την προσβάλλει στο Εφετείο, διεκδικώντας τη ματαίωσή της. Όπως έλεγαν όμως νομικοί κύκλοι, σπάνια το Εφετείο μετατρέπει θετική πρωτόδικη απόφαση υπέρ του εργαζομένου. Οπότε η έφεση της ΕΡΤ μάλλον θα πέσει στο κενό και η εταιρεία θα υποχρεωθεί να καταβάλλει εντόκως τις αποζημιώσεις οι οποίες έχουν εκδικαστεί, ενώ θα επιβαρυνθεί και με τα δικαστικά έξοδα! Βέβαια οι διοικούντες την ΕΡΤ δεν πρόκειται να βάλουν τίποτα από την… τσέπη τους γι’ αυτό και δεν τους νοιάζει πόσο… μακριά θα τραβήξει η βαλίτσα.

Αν όμως αποφάσιζε η διοίκηση να δεχθεί τη δικαστική απόφαση η οποία ούτως ή άλλως βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία γιατί η υπάλληλος και τη θέση της έχασε και υποβιβάστηκε και μετατέθηκε σε υπηρεσία με άσχετο αντικείμενο από την ειδικότητά της, θα τα… γλίτωνε όλα αυτά, καθώς και την ηθική ζημιά που απειλείται να υποστεί η ΕΡΤ αν χάσει την υπόθεση και στο Εφετείο…


Σχολιάστε εδώ