Χαμός στο συμβούλιο για τη ΔΕΠΑΠ

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης, όπου η συνεδρίαση θύμιζε… τσίρκο! Κάποιοι εργολάβοι ή προμηθευτές που τους χρωστούσε χρήματα η ΔΕΠΑΠ είχαν… ακροβολιστεί στο θεωρείο και έβριζαν με απίστευτες εκφράσεις τον δήμαρχο, παρ’ όλο που τα χρέη είχαν δημιουργηθεί επί προεδρίας Αγγελόπουλου και δημαρχίας Αγραπίδη! Μαζί με τους προμηθευτές φώναζε και ο πρόεδρος των εργαζομένων στην επιχείρηση, που τόνιζε ότι θα κάνουν Πάσχα χωρίς… ευρώ όπως έκαναν και Χριστούγεννα!

Ο δήμαρχος προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα και είπε πως ο δήμος εγγυάται για να πάρει δάνειο η ΔΕΠΑΠ προκειμένου να λύσει τα προβλήματά της. Αυτό όμως δεν το δέχθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση και ο ανεξάρτητος Β. Βουγιουκλάκης, μαζί με τον σύμβουλο της πλειοψηφίας Λεωνίδα Κούβαρη, ο οποίος για τη στάση του αυτή διαγράφηκε από τον συνδυασμό Φασούλα!

Μετά την τοποθέτηση του δημάρχου αντί να ηρεμήσουν τα πνεύματα οξύνθηκαν περισσότερο και το θεωρείο θύμιζε… πυριτιδαποθήκη! Τότε ο Φασούλας «τα πήρε» βλέποντας να φωνάζει και να βρίζει πιο πολύ απ’ όλους κάποιος που διεκδικούσε λεφτά από τη ΔΕΠΑΠ με… τιμολόγια-μαϊμού, αφού δεν είχε προμηθεύσει με τίποτα τη ΔΕΠΑΠ αλλά τα είχε κάνει… πλακάκια με κάποιους για να την απομυζούν προς ίδιον όφελος!

– Τα λεφτά μου θέλω, φώναζε ο πονηρός προμηθευτής.

– Ξέρω τι είναι τα τιμολόγια που θέλεις να πληρωθείς, απάντησε στον ίδιο τόνο ο Φασούλας.

– Δεν ξέρω τίποτα, εγώ θέλω τα λεφτά μου, συνέχισε ουρλιάζοντας ο επιχειρηματίας.

– Δεν μιλάω άλλο μαζί σου. Άντε στον… διάολο, του απάντησε ο δήμαρχος και βγήκε από την αίθουσα κατακόκκινος από τον θυμό του.

Στη συνέχεια της συνεδρίασης ο Γ. Δαβάκης, από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας, ζήτησε να ακουστεί και ο πρόεδρος των εργαζομένων από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του Σώματος Κώστας Ρεσβάνης αρνήθηκε, λέγοντας ότι δεν μπορεί ένας υβριστής του συμβουλίου και του δημάρχου να καλείται να μιλήσει.

Ο Γ. Δαβάκης επέμεινε, λέγοντας ότι εν ανάγκη θα μπορούσε ο πρόεδρος να ζητήσει συγγνώμη για να του δοθεί ο λόγος.

Με τον Γ. Δαβάκη ταυτίστηκαν και οι άλλες παρατάξεις και τελικά δόθηκε ο λόγος στον πρόεδρο των εργαζομένων στη ΔΕΠΑΠ, ο οποίος εξέθεσε τις απόψεις του και περιέγραψε τη δραματική κατάσταση των εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, υπεγράφη ένταλμα για διάθεση 470.000 ευρώ στη ΔΕΠΑΠ αποκλειστικά για την πληρωμή των εργαζομένων στην επιχείρηση, αλλά είναι ζήτημα αν υλοποιηθεί γιατί -απλούστατα- ο δήμος δεν έχει λεφτά, αφού οι κρατικές ενισχύσεις (όπως γράφουμε σε άλλη στήλη) έχουν… κοπεί από τον Πειραιά.

* Να σημειώσουμε επίσης ότι στην κρίσιμη αυτή συνεδρίαση για τη ΔΕΠΑΠ η πρώην πρόεδρός της, Δ. Μπόκοτα, δεν ήταν παρούσα.

• Πρόεδρος της ΔΕΠΑΠ μετά την αποχώρηση της Δάφνης Μπόκοτα ανέλαβε ο Δημήτρης Γκερλές. Αποστολή του είναι να οδηγήσει την επιχείρηση σε ομαλό κλείσιμο, με καταληκτική προοπτική τη συγχώνευσή της με τη ΔΕΠΕΠ. Ουσιαστικά δηλαδή ο Γκερλές θα έχει διαχειριστικό ρόλο και θα μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που έβαλε πρώτος «ταφόπλακα» σε δημοτική επιχείρηση του Πειραιά. Οπότε τι… καλή επιτυχία να του ευχηθούμε; Σίγουρα ο ρόλος του είναι άχαρος…

• Όσον αφορά στο μέλλον των εργαζομένων στη ΔΕΠΑΠ, αυτοί θα ενσωματωθούν στη ΔΕΠΕΠ ή σε άλλες δημοτικές επιχειρήσεις. Κανένας δεν θα απολυθεί. Να και κάτι καλό…


Σχολιάστε εδώ