τυποΘεσσαλονίκη

~Δύο φορές τούς είχε υποσχεθεί ταξίδι στο εξωτερικό και τις δύο υπήρξε αναβολή για λόγους ανωτέρας βίας. Ο λόγος για τους συναδέρφους των Αθηνών που καλύπτουν το υπουργείο Μεταφορών, που πίεζαν τον νέο υπουργό Κώστα Χατζηδάκη να κρατήσει την υπόσχεση που τους έδωσε και να τους προσφέρει δωρεάν εκδρομή εκτός Αθηνών.

~Τι να κάνει κι αυτός, βρήκε την ευκαιρία στο τριήμερο ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη και τους πήρε μαζί του. Είκοσι πέντε νοματαίοι -τους συναδέρφους των Αθηνών εννοώ- ανηφόρησαν στα μέρη μας -στην ερωτική Θεσσαλονίκη- για να περάσουν καλά.

~Πέρασαν ομολογουμένως καλά και θα μπορούσαν να περάσουν ακόμη καλύτερα, αν δεν του την έσπαγαν οι δικοί μας (στους Θεσσαλονικείς συναδέρφους μας αναφέρομαι), που ενοχλήθηκαν όταν είδαν τους Αθηναίους να καλύπτουν το ρεπορτάζ στη δική τους πόλη.

~Αυτά που συνέβησαν δεν τα γράφω για να μην κατηγορηθώ ότι υπονομεύω το επάγγελμα-λειτούργημα όπως το θέλει ο Γουσίδης…

~Ενδεικτική της εκτίμησης και της αγάπης που θρέφει στο κανάλι όπου προεδρεύει ο Τάσος Σπηλιόπουλος είναι το γεγονός ότι το πόρισμα που είχε συντάξει ως πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής για το ντόπινγκ (την προηγούμενη τετραετία όταν και ήταν βουλευτής) το άφησε να διαρρεύσει σε ιδιωτικό κανάλι των Αθηνών και όχι στην ΕΤ3. Το μόνο πάντως σίγουρο ήταν πως δεν επρόκειτο να το δώσει στη ΝΕΤ, καθώς οι σχέσεις του Τάσου με τον Παναγόπουλο και το σύστημα διοίκησης της Αγίας Παρασκευής είναι οι χειρότερες δυνατές.

~Μήνες είχε να επισκεφτεί το κτίριο της διοίκησης της ΕΡΤ3 (στην Αγγελάκη) υπάλληλος της τηλεόρασης (εδρεύει στη Λεωφόρο Στρατού) και τρόμαξε, όταν πηγαίνοντας για δουλειά του στις διοικητικές υπηρεσίες είδε δεκάδες πολίτες να περιμένουν καρτερικά να τους δεχτεί ο Σπηλιόπουλος. Στην αρχή το μυαλό του πήγε σε ενδιαφερόμενους να καταθέσουν προτάσεις για νέες τηλεοπτικές εκπομπές. «Κοίταξα εδώ, κοίταξα εκεί, κανένας δεν μου φάνηκε γνωστός από την τηλεοπτική πιάτσα», έλεγε αργότερα στους συναδέρφους του στην τηλεόραση. Τελικά η απορία του λύθηκε, όταν έμαθε κι αυτός αυτό που βλέπουν καθημερινά οι υπάλληλοι της Αγγελάκη: ότι ο παλαίμαχος βουλευτής Τάσος απλώς δέχεται τους πολιτικούς του φίλους και καταγράφει τα αιτήματά τους.

~Τη ζωντανή ή έστω τη μαγνητοσκοπημένη μετάδοση ολόκληρης της συνεδρίασης του δημοτικού συμβούλιου της Θεσσαλονίκης για τα σκάνδαλα ζήτησε η αντιπολίτευση. Εννοείται πως το αίτημά της προσέκρουσε στην απόφαση του Καπετανόπουλου να επιθυμεί τη συνέχιση της… διαφάνειας και του όλα στο φως, κόβοντας και ράβοντας τα σχετικά ρεπορτάζ από τα δελτία ειδήσεων. Τέτοιο ήταν το χειρουργείο που έγινε, που βλέποντας το σχετικό ρεπορτάζ από την TV 100, σου δημιουργούνταν η εντύπωση πως κάποιοι μισαλλόδοξοι βρίζουν τον Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος για το καλό της πόλης τους απαντά πολιτισμένα και ευγενικά. Εύγε…

~Θυμάστε την ιστορία με την καταγγελία που έκανε ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ στο δημοτικό συμβούλιο Αγάπιος Σαχίνης, ότι οι ποδοσφαιριστές μιας ομάδας της Θεσσαλονίκης, της οποίας ο τότε προπονητής δεν βρίσκεται εν ζωή, ντοπαρίστηκαν και οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο με σχετικά συμπτώματα; Τα αρπακτικά των καναλιών έσπευσαν λοιπόν να βρουν πλάνα από την ομιλία του Σαχίνη, από την TV 100, η οποία μαγνητοσκοπεί όλες τις συνεδριάσεις του ΔΣ. Η προσπάθειά τους δεν ευοδώθηκε, καθώς οι της δημοτικής τηλεόρασης φρόντισαν να εξαφανίσουν τα επίμαχα σημεία, υποστηρίζοντας πως εκείνην τη στιγμή ο καμεραμανατζής άλλαζε την κασέτα. Ξανά εύγε…

Ο Θεσσαλονικιώτης


Σχολιάστε εδώ