Τετράμηνο αγωνίας για την πώληση!

Θυμίζουμε πως με αυτήν την εξαγορά η Forthnet αποκτάει μια εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Κύπρου εταιρεία, τη Multichoice Cyprus, την οποία έως και σήμερα ελέγχει η προς μεταβίβαση NetMed NV. Στη NetMed NV, η οποία δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Κύπρο, μετέχουν ο όμιλος Naspers με 87,5% και ο Τηλέτυπος με 12,5%. Στην Ελλάδα, τον όμιλο NetMed απαρτίζουν οι Multichoice Hellas, NetMed Hellas, Syned και Ad Value, ενώ καθοριστικό ρόλο και για τις δύο χώρες παίζουν οι εταιρείες Myriad, στην προμήθεια προγράμματος, και Intervision.

Η αίσθηση που αρχικά δημιουργήθηκε είναι πως πρόκειται για ένα μεγάλο ρίσκο για τη Forthnet, η οποία αντί ενός υψηλού για τα δεδομένα της εποχής τιμήματος συμφώνησε για την αγορά της NetMed NV. Όμως στην κούρσα των τηλεπικοινωνιών, αίφνης, με αυτήν τη συνεργασία η Forthnet αποκτά ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι όλων των υπόλοιπων ιδιωτικών εταιρειών τηλεπικοινωνιών, καθώς θα μπορεί μ’ ένα φθηνό πακέτο, με τηλεφωνία και Internet να προσφέρει και συνδρομητική τηλεόραση, απειλώντας πλέον και τον ΟΤΕ, με καλύτερους όρους. Μπροστά της η εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει την «καυτή πατάτα» των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, αφού οι συμβάσεις λήγουν την επόμενη τηλεοπτική χρονιά. Διαθέτει όμως, όπως λένε τα στελέχη της, τη δική της εμπειρία, καθώς οι άνθρωποί της εδώ και καιρό διαπραγματεύονταν με ομάδες για να ανέβουν σε πλατφόρμες IPTV. Υπεύθυνος για τις επαφές αυτές είναι για λογαριασμό της Forthnet ο διευθυντής Περιεχομένου Νίκος Αρναουτάκης. Απέναντι στη Forthnet θα βρεθούν η ΕΡΤ, με την οποία η NetMed συνεργάζεται για τη μετάδοση των αναλογικών FilmNet και SuperSport, αλλά και ο Alpha. Και τα δύο δίκτυα ήδη συζητούν για την εξασφάλιση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τις ΠΑΕ.

Το κρίσιμο στάδιο είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η κάλυψή της. Ακόμη κι αν το επενδυτικό κοινό δεν συμμετάσχει πλήρως στην κάλυψη, οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας δεσμεύτηκαν πως θα καλύψουν το υπόλοιπο μέρος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συμφωνία Forthnet – Naspers υπάρχει δέσμευση για διατήρηση της σημερινής διοίκησης για άλλους έξι μήνες. Διαφωνία υπήρξε ως προς τον ρόλο δύο εταιρειών του ομίλου, της Myriad και της Intervision. Η πλευρά της Naspers ήθελε να εξακολουθήσει η Myriad να προμηθεύει με πρόγραμμα τις εταιρείες σε Ελλάδα και Κύπρο και η Intervision να μεταφέρει την τεχνολογία Irdeto. Το αίτημα όμως δεν έγινε αποδεκτό.


Σχολιάστε εδώ