Τα σενάρια στη Σούπερ Λίγκα

Η αβεβαιότητα είναι το κυρίαρχο συναίσθημα κάθε ανθρώπου που ασχολείται με τη βιτρίνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, δηλαδή, το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Όλα τα μέτωπα παραμένουν ανοικτά και μόνο με το σφύριγμα της λήξεως θα γνωρίζουμε ποιοι θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ, εάν αυτά διεξαχθούν, αλλά και ποιες ομάδες θα παραμείνουν στην κορυφαία κατηγορία.
Να αρχίσουμε με τη μάχη για την 5η θέση. Το εισιτήριο διεκδικούν Αστέρας Τρίπολης (44 β.), Πανιώνιος και Λάρισα (42 β.). Υπάρχουν τέσσερα σενάρια ισοβαθμιών.
Ισοπαλία του Αστέρα, νίκη του Πανιώνιου και της Λάρισας: Στην τριπλή ισοβαθμία που προκύπτει ευνοείται η Λάρισα, διότι στην ειδική βαθμολογία των μεταξύ τους αγώνων έχει συγκεντρώσει βαθμολογία 7 πόντους έναντι 6 του Πανιώνιου και 4 του Αστέρα.
Ισοπαλία του Αστέρα, νίκη του Πανιώνιου, ήττα ή ισοπαλία της Λάρισας: Στη διπλή ισοβαθμία ο Πανιώνιος ευνοείται έναντι του Αστέρα, αφού έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.
Ισοπαλία του Αστέρα, νίκη της Λάρισας, ήττα ή ισοπαλία του Πανιώνιου: Στη διπλή ισοβαθμία η Λάρισα προηγείται έναντι του Αστέρα, διότι έχει μία νίκη και μία ισοπαλία στα μεταξύ τους ματς. Ήττα του Αστέρα, νίκη του Πανιώνιου και της ΑΕΛ: Στη διπλή ισοβαθμία που προκύπτει ο Πανιώνιος καταλαμβάνει την πέμπτη θέση έχοντας έναντι της Λάρισας καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια. Στην ουρά υπάρχουν επίσης τέσσερα σενάρια ισοβαθμιών. Εμπλέκονται ο Λεβαδειακός (30 β.), ο Ατρόμητος (29 β.) και ο Εργοτέλης (28 β.).
Ήττα του Λεβαδειακού, ισοπαλία του Ατρόμητου και νίκη του Εργοτέλη: Στην τριπλή ισοβαθμία ο Εργοτέλης έχει 8 πόντους και εξασφαλίζει την παραμονή, ενώ μεταξύ των Λεβαδειακού και Ατρόμητου θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ.
Ήττα του Λεβαδειακού, νίκη του Ατρόμητου και νίκη του Εργοτέλη: Υποβιβάζεται ο Λεβαδειακός, καθώς στη διπλή ισοβαθμία ευνοείται ο Εργοτέλης με μία νίκη και μία ισοπαλία στα μεταξύ τους παιχνίδια.
Νίκη ή ισοπαλία του Λεβαδειακού, ισοπαλία του Ατρόμητου και νίκη του Εργοτέλη: Υποβιβάζεται ο Ατρόμητος, καθώς στη διπλή ισοβαθμία ευνοείται ο Εργοτέλης με μία νίκη και μία ισοπαλία στα μεταξύ τους παιχνίδια.
Νίκη ή ισοπαλία του Λεβαδειακού, ήττα του Ατρόμητου και νίκη του Εργοτέλη: Σε αυτή την περίπτωση υποβιβάζεται ο Ατρόμητος.


Σχολιάστε εδώ