Ποιος θα πάρει τους Καραμανλικούς;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι υπάρχει ήδη ελεγχόμενη ροή δημοσιευμάτων με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, όπως ήταν αυτό της προηγούμενης Κυριακής στο «Βήμα» εναντίον του Δημήτρη Αβραμόπουλου, το οποίο οι συνεργάτες του το χρεώνουν εξ ολοκλήρου στο επιτελείο της Ντόρας.

Πάντως κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αποφεύγουν να πάρουν θέση στη διαμάχη, αλλά σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους αναφέρουν ότι η κόντρα ανάμεσα στους δύο υποψηφίους, οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει, θα κορυφωθεί τους επόμενους μήνες. Όπως και να έχει, τα ίδια στελέχη του Μεγάρου Μάξίμου τονίζουν ότι αυτό που θα κάνει τη διαφορά στην τελική μάχη είναι αν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος καταφέρει να συγκεντρώσει το σύνολο της καραμανλικής πτέρυγας, η οποία αυτήν τη στιγμή, στη μετά Καραμανλή εποχή, κινδυνεύει να μείνει άστεγη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτελείο Αβραμόπουλου κινείται ήδη στρατηγικά εδώ και μήνες προς την κατεύθυνση αυτή και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για συνεργασίες με σημαντικά στελέχη της κυβερνητικής παράταξης. Άλλωστε, η Δημοκρατική Προοδευτική Κεντροδεξιά που πρεσβεύει έχει τις ρίζες της στις αρχές που εφήρμοσε στην πολιτική του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Από τα πλέον πρόσφατα παραδείγματα είναι και η προσέγγιση που φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, μια προσέγγιση που έχει πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, ως αντίβαρο στις αρχηγικές βλέψεις της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ταυτόχρονα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φαίνεται να βρίσκει κοινά σημεία επαφής και με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, αφού ο τελευταίος φαίνεται να μην ενστερνίζεται τις απόψεις της υπουργού Εξωτερικών.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, σε συνομιλίες του τον τελευταίο καιρό, εκτιμά ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεργασίας με την Ντόρα Μπακογιάννη, αφού ο ίδιος δεν φέρεται να είναι διατεθειμένος να υποστηρίξει τις ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις που πρεσβεύει η Ντόρα Μπακογιάννη και γενικότερα η οικογένεια Μητσοτάκη.

Όμως, εκτός από το ιδεολογικό χάσμα που σπρώχνει τον Άρη στην πλευρά Αβραμόπουλου, υπάρχει και ένα καίριο ζήτημα πολιτικής επιβίωσης και αυτό δεν είναι άλλο από το ισχυρό δίδυμο στη Β΄ Αθηνών Κυριάκου Μητσοτάκη και Κωστή Χατζηδάκη, το οποίο στην ουσία πριμοδοτείται από το «σύστημα της οικογένειας Μητσοτάκη» με αποτέλεσμα ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος πολιτεύεται στην ίδια εκλογική περιφέρεια, να περιορίζεται σε ρόλο κομπάρσου.


Σχολιάστε εδώ