ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΕ ΡΕΣΤΗ ΓΙΑ ΠΑΟΚ

Ο επιχειρηματίας, βέβαια, εξακολουθεί να κρατάει αποστάσεις από τις κυβερνητικές επιθυμίες. Το ενδιαφέρον του, άλλωστε, έχει επικεντρωθεί στα ΜΜΕ, αλλά οι πιέσεις που δέχεται είναι ιδιαίτερα έντονες, οπότε ανά πάσα στιγμή μπορεί να διαφοροποιηθούν τα δεδομένα και να δούμε τον Ρέστη να ανακατεύεται με το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Μεταξύ των στενών συνεργατών του εφοπλιστή βρίσκεται και ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ, ο Πέτρος Στάθης. Επίσης ο Όμιλος Ρέστη έχει προχωρήσει στη δημιουργία ομάδας στη Βραζιλία, όπου στόχος είναι η ανάδειξη ποδοσφαιριστών και η πώλησή τους σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.
Υπάρχει, δηλαδή, η υποδομή για να αναμειχθεί ο Ρέστης με το ποδόσφαιρο. Κάτι που επιτρέπει σε όσους τον προσέγγισαν να διατηρούν την αισιοδοξία τους ότι μπορεί να τον πείσουν και, μάλιστα, σύντομα. Αλλά επαναλαμβάνουμε ότι η αρχική στάση του επιχειρηματία είναι αρνητική για τη δεδομένη χρονική περίοδο.
Κλειδί η αύξηση ΜΚ
Στον ΠΑΟΚ, πάντως, περιμένουν την εμφάνιση ενός ισχυρού επιχειρηματία. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, άλλωστε, επιτρέπει την είσοδο κάθε οικονομικού παράγοντα που θέλει να επενδύσει στο ποδόσφαιρο δίχως, μάλιστα, να βρεθεί στο προσκήνιο. Είναι σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι ο «δικέφαλος» ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί και ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί η ηρεμία στην ομάδα και στον κάθε ενδιαφερόμενο επενδυτή είναι η παραμονή στην προεδρική καρέκλα του Θοδωρή Ζαγοράκη. Κάτι που γνωρίζουν όλοι όσοι δέχθηκαν κρούση από κυβερνητικά στελέχη για να αγοράσουν μετοχές της ΠΑΕ. «Σας θέλουμε, αλλά με βάση το μοντέλο της ΑΕΚ», ήταν το μήνυμα που πέρασε προς κάθε κατεύθυνση.
Πέρα από τον Ρέστη, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει και ο Κοπελούζος. Τον συγκεκριμένο επιχειρηματία είχαν αναζητήσει και το προηγούμενο καλοκαίρι κάποιοι από τους κορυφαίους συνδεσμίτες του ΠΑΟΚ, αλλά τότε ο ΠΑΟΚ βρισκόταν στα πρόθυρα της διάλυσης και η ανάμειξη ενός ισχυρού οικονομικού παράγοντα θα καθιστούσε αδύνατη την υπαγωγή της εταιρείας σε κάποιο καθεστώς ειδικής ρύθμισης. Τα χρέη της ΠΑΕ, ωστόσο, μπήκαν σε μια σειρά και από ‘δω και πέρα μπορεί να επενδύσει κάθε ενδιαφερόμενος δίχως να φοβάται τη γενική κατακραυγή ή την εμπλοκή σε περιπέτειες από το αμαρτωλό παρελθόν.
Οι κινήσεις του Ζαγοράκη, μάλιστα, δείχνουν ότι και ο ίδιος είναι ενήμερος της πρόθεσης που εκφράζουν κάποιοι δυνατοί επιχειρηματίες για να μπουν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΠΑΟΚ. Διαφορετικά ο πρώην αρχηγός της Εθνικής θα κοιτούσε και την επόμενη περίοδο να τη βγάλει… φθηνά, αλλά μέχρι σήμερα δείχνει ότι στην Τούμπα ετοιμάζεται κάτι καλό και ακριβό.
Πήρε εγγυήσεις
Ο Ζήσης Βρύζας οργώνει την Ευρώπη για να βρει παίκτες, καθώς το ρόστερ του «δικέφαλου» θα αλλάξει κατά τα 3/5. Θα φύγουν, δηλαδή, περισσότεροι από 10 παίκτες, οι οποίοι θα αντικατασταθούν από καλύτερους.
Όπως, άλλωστε, είπε και ο Φερνάντο Σάντος «το καλοκαίρι θα βάλουμε τις βάσεις για να διεκδικήσουμε σε δύο χρόνια το πρωτάθλημα». Άρα, ο Πορτογάλος πήρε τις εγγυήσεις για την ενίσχυση της ομάδας, ώστε να καταφέρει να δείξει το έργο του, διότι αμφισβητήθηκε έντονα καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους παίκτες που θα φύγουν από την Τούμπα θα ‘ναι και τα δύο πιο εμπορικά ονόματα, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Ντάνι Φερνάντεζ. Ο πρώτος προορίζεται για τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο ο «δικέφαλος» θα πάρει χρήματα, αλλά και έμψυχα ανταλλάγματα με τον Ελίνι Δημούτσο να αποτελεί τον διακαή πόθο τόσο του Σάντος, όσο και των ανθρώπων της διοίκησης.
Το πρώτο απόκτημα του ΠΑΟΚ, βέβαια, προέρχεται από την ΑΕΚ και είναι ο Ζούλιο Σέζαρ.
Ο βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έδωσε τα χέρια με τον Ζήση Βρύζα παρά το ασφυκτικό πρέσινγκ που δέχθηκε από τη Λάρισα, καθώς εκτίμησε την παρουσία τού Σάντος, ο οποίος τον έφερε στην Ελλάδα, ενώ τον κράτησε στην «Ένωση» με προσωπική παρέμβαση. Εάν, πάντως, οριστικοποιηθεί άμεσα η ανάμειξη ενός πρωτοκλασάτου επιχειρηματία, ο ΠΑΟΚ θα χτυπήσει μεγάλο όνομα από την αγορά της Πορτογαλίας, χάρη κυρίως στις εξαιρετικές διασυνδέσεις του Σάντος. Με πρώτο στόχο τον Νούνο Γκόμεζ!


Σχολιάστε εδώ