Οι «παγίδες» έφεραν τις έξι συνεδριάσεις για τη (μη) αναθεώρηση

Μετά τη στάση του ΚΚΕ να μην υπερψηφίσει στην Επιτροπή Αναθεώρησης καμία από τις αναθεωρητέες διατάξεις, λέγοντας «όχι» σε όλα, εκτός από τρεις (επαγγελματικό ασυμβίβαστο βουλευτών, δυνατότητα αλλαγής του προϋπολογισμού από τη Βουλή και ειδικό καθεστώς για τις νησιωτικές περιοχές), στις οποίες προτίμησε το «παρών», οι ιθύνοντες της ΝΔ δήλωναν ότι μάλλον ανακουφίστηκαν.

Θεωρούσαν ότι η άρνηση του ΚΚΕ τούς διευκόλυνε, αφού η τρέχουσα αναθεώρηση θα κηρυσσόταν «άγονη» και η κυβερνητική παράταξη θα μπορούσε, αποδεχόμενη την πρόταση του προέδρου ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, να ξεκινήσει από τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, που ξεκινά τον Οκτώβριο. Κάποιοι μάλιστα έκαναν πονηρές σκέψεις ότι η υπόθεση αυτή μπορεί να ξαναφέρει στην αξιωματική αντιπολίτευση τον καβγά για το άρθρο 16.

Φαίνεται, όμως, «πονηροί» δεν υπάρχουν μόνον στη Ρηγίλλης, αλλά και στον Περισσό, καθώς στελέχη του αφήνουν το τελευταίο διάστημα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετατρέψουν σε «ναι» ένα από τα «παρών» που είπαν στην Επιτροπή και έτσι με την τροποποίηση μιας ανούσιας ρύθμισης να θεωρηθεί ως «γενόμενη» η αναθεώρηση και να μη μπορεί να γίνει νέα για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Αν και το ΚΚΕ δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες κινήσεις, τίποτε δεν αποκλείεται, αλλά η κυβέρνηση φαίνεται ότι φοβάται πολύ κάτι τέτοιο και γι’ αυτό έβαλε τις έξι συνεδριάσεις για να δει πώς θα χειριστεί το θέμα. Σύμφωνα μάλιστα με κάποια δημοσιεύματα στον φιλοκυβερνητικό Τύπο, μπορεί στην ψηφοφορία που θα γίνει κατά τα μέσα Μαΐου να δούμε βουλευτές της ΝΔ να μην υπερψηφίζουν τις προτάσεις του κόμματός τους για να μη γίνει τελικά η αναθεώρηση!

Θα συμφωνήσουμε με όσους θα πουν ότι «αυτά δεν συνάδουν προς τη σοβαρότητα που έχει το θέμα των συνταγματικών αλλαγών», αλλά θα υπενθυμίσουμε και αυτό που λέει ο λαός: ότι δηλαδή «όποιος σκάβει τον λάκκο του αλλουνού, πέφτει ο ίδιος μέσα».


Σχολιάστε εδώ