Οι βουλευτές έχουν τον λόγο

wΤο πρόγραμμα «Βραβείο Αριστείας Τουριστικών Προορισμών» εφαρμόζει η Επιτροπή με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιδιώκοντας την προβολή της αξίας της ποικιλομορφίας και των κοινών χαρακτηριστικών των ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών.
Στην ίδια κατεύθυνση η Επιτροπή υποστηρίζει οικονομικά τη δημιουργία μιας διαδικτυακής «ευρωπαϊκής πύλης τουριστικών προορισμών», την οποία διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών.
Αυτά, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται στην απάντηση που έδωσε στον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Μαυρομμάτη ο αρμόδιος Επίτροπος Γκούντερ Βερχόιγκεν.
wΣε δημόσια αποδοκιμασία της τουλάχιστον περίεργης εκδήλωσης που διοργάνωσαν την περασμένη Παρασκευή στο Ευρωκοινοβούλιο η ομάδα των Πρασίνων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία υπό τον τίτλο «Αγνοημένες μειονότητες στην Ελλάδα (Ignored Minorities in Greece), προέβησαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι «έχει στόχο τη δημιουργία ψευδών και παραπλανητικών εντυπώσεων στους συναδέλφους ευρωβουλευτές!
Όπως σημειώνουν σε επιστολή τους που απέστειλαν προς τους διοργανωτές, «όλοι οι έλληνες πολίτες ανεξάρτητα από την εθνική προέλευση ή τη θρησκεία τους απολαμβάνουν την πλήρη ισονομία, έχουν τα ίδια πολιτικά δικαιώματα, όπως επίσης και τα ίδια μέτρα προστασίας των ανθρωπίνων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων που προβλέπονται από το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες».
Παράλληλα χαρακτηρίζουν πρωτόγνωρο «το γεγονός ότι ενώ η εκδήλωση αφορά την Ελλάδα, έχει αποκλειστεί η συμμετοχή ελλήνων αντιπροσώπων της κοινότητας των πολιτών στο πάνελ των ομιλητών, με πρωτόγνωρες μεθοδεύσεις για τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την ώρα που η πολιτική ομάδα που διοργανώνει την εκδήλωση υποστηρίζει ότι προωθεί τον πλουραλισμό, τη δημοκρατία και την ελευθερία έκφρασης».
wΣτο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σύρεται η Ελλάδα για παραβάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με τα έργα δασικής προστασίας του Σέιχ Σου, όπως προκύπτει από απάντηση του αρμόδιου για θέματα Ανταγωνισμού Επιτρόπου Μακ Κρίβι στον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη.
Πιο συγκεκριμένα υπογραμμίζει μεταξύ άλλων στην απάντησή του ότι «επειδή η απάντηση των ελληνικών αρχών κρίθηκε μη ικανοποιητική, η Επιτροπή αποφάσισε στις 17 Οκτωβρίου 2007 να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας όσον αφορά τη συμβατότητα με το κοινοτικό δίκαιο των διαδικασιών ανάθεσης συμβάσεων έξι επιμέρους έργων του συνολικού προγράμματος «Προστασία και αξιοποίηση του δάσους Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης».
wΤη συνέχιση του ισχύοντος καθεστώτος επιδοτήσεων του καπνού και μετά το 2009 ζήτησε με την κατάθεση τριών σχετικών τροπολογιών στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Ι. Γκλαβάκης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την «αναγκαιότητα διατήρησης της καπνοκαλλιέργειας στις περιοχές της ΕΕ όπου καλλιεργείται παραδοσιακά».
wΟι δυνατότητες χρηματοδότησης των ΜΜΕ από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολλές. Πρώτον, μέσω επιδοτήσεων που χορηγούνται άμεσα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεύτερον, μέσω των προγραμμάτων που διαχειρίζονται οι εθνικές και οι περιφερειακές αρχές των κρατών μελών και τρίτον, μέσω συγκεκριμένων χρηματοδοτικών μέσων. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Επιτρόπου Γκούντερ Βερχόιγκεν σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαργαρίτη Σχοινά.


Σχολιάστε εδώ