Η επίδειξη της Ντόρας

Επίδειξη πολιτικής ισχύος, στην καρδιά μάλιστα του… καραμανλισμού, έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη μπροστά σε μεγάλο αριθμό βουλευτών του κόμματος, που πρόστρεξαν για να φωτογραφηθούν μαζί της και να δηλώσουν τη… συνοδοιπορία τους με την υπουργό επί των εξωτερικών μας.
Στην κατάμεστη με επιχειρηματίες αίθουσα του Μακεδονία Παλλάς (η ομιλία της Ντόρας αφορούσε τον σχεδιασμό του υπουργείου της για θέματα «οικονομικής διπλωματίας») τρύπωσαν δείχνοντας το μπόι τους και τα αισθήματά τους προς την ομιλήτρια, δεκάδες «γαλάζιοι» πολιτικοί και λοιποί αξιωματούχοι. Από μια γωνιά της αίθουσας, όπου κατάφερε να παρεισφρήσει ο πληροφοριοδότης μου, διέκρινε τους υφυπουργούς Κώστα Κιλτίδη, Γιάννη Ιωαννίδη και Γιώργο Κωνσταντόπουλο, τους βουλευτές Κώστα Γκιουλέκα, Απόστολο Τζιτζικώστα, Θόδωρο Καράογλου, Αδάμ Ρεγκούζα, Γιώργο Σαλαγκούδη, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Ηλία Φωτιάδη, Μιχάλη Χαλκίδη, Πόπη Φουντουκίδου, Αθηναίο Φλωρίνη, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Στάθη Κωνσταντινίδη, τον ευρωβουλευτή Νίκο Γκλαβάκη. Ήταν επίσης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο Περιφερειάρχης ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Σταμάτης, οι νομάρχες Πιερίας, Ημαθίας, Κιλκίς, Κοζάνης, καθώς επίσης πολλά κομματικά στελέχη με πρώτο και καλύτερο τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης Βάκη Φρατζή.
Στην ομιλία της η Ντόρα απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες, που με επιτυχία, όπως είπε, διευρύνουν τις δραστηριότητές τους σε μια από τις πιο δύσκολες περιοχές του κόσμου, τα Βαλκάνια, και τόνισε χαρακτηριστικά:
– Εσείς οι Έλληνες της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και της υπόλοιπης Βορείου Ελλάδος, είστε οι πρώτοι πολίτες που βιώνουν τη νέα γεωπολιτική πραγματικότητά μας στην καθημερινότητά τους.
– Πιστεύω ακράδαντα ότι εσείς είστε οι πρωτοπόροι της νέας εποχής. Είστε αυτοί που καλούνται να υπερβούν τα σύνορα, αντί απλώς να τα φυλάνε.
– Σε σας είναι περισσότερο από κάθε άλλον κατανοητό γιατί η ένταξη των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ αποτελεί στρατηγικό στόχο για τη χώρα μας.
– Για σας είναι εξίσου κατανοητό αυτό που και ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και εγώ επαναλαμβάνουμε συνεχώς και αποφασιστικά προς τους γείτονές μας της ΠΓΔΜ: «Εμείς κάναμε τον μισό δρόμο, κάντε και εσείς τον υπόλοιπο για να συναντηθούμε στη μέση».
«Απευθυνόμενη σ’ εσάς, νοιώθω να έχω απέναντί μου την Ελλάδα στην οποία πιστεύω, την Ελλάδα που με αντιπροσωπεύει. Την Ελλάδα της εξωστρέφειας, της αυτοπεποίθησης, της συνύπαρξης, της προόδου», είπε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Οφείλουμε όλοι μας να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στην υπηρεσία αυτής της Ελλάδας».


Σχολιάστε εδώ