Διάδρομοι και Ψίθυροι

4ΑΒ-Βασιλόπουλος, Ατλάντικ και Ζάμπα. Απλώς και μόνο γιατί μετά την – καθιερωμένη- εξαμηνιαία αλλαγή στην κατηγοριοποίηση μετοχών του ΧΑ η μεν πρώτη εισέρχεται στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, ενώ οι άλλες δύο περνάνε στη μεσαία. Τα γνωστά κριτήρια (κεφαλαιοποίηση, διασπορά και εμπορευσιμότητα) ισχύουν για τις περί ων ο λόγος εταιρείες και πιθανολογείται πως πλέον θα τύχουν άλλης μεταχείρισης και από τους θεσμικούς που δραστηριοποιούνται «τυφλά» με βάση τους δείκτες.
4Μυτιληναίος. Η κινητικότητα στον όμιλο εν πολλοίς οφείλεται και στο ότι πολλοί διάβασαν τη σχετική έκθεση γνωστού οίκου. Αλλά όχι μόνο… Βλέπετε όταν κανείς αγοράζει το ίδιο του το μαγαζί δύσκολα εκπλήσσει τον υπόλοιπο κόσμο. Ιδίως όταν είναι πλέον αρκετοί αυτοί που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα!
4Autohellas: Προχωρεί σε επέκταση στις όμορες χώρες; Εάν πιστέψουμε τα σχέδια των διοικούντων την εταιρεία -όπως οι ίδιοι τα ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών- επόμενος στόχος είναι η ευρύτερη Βαλκανική, ενώ πληροφορίες θέλουν την εταιρεία να βρίσκεται και σε συζητήσεις με τη Hertz.
4Ελληνικά Πετρέλαια, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους στη «σκληρή μάχη» της αγοράς να κρατηθεί πάνω από τις 4.000 μονάδες. Μια χαρά τα πήγαν κι όταν ο δείκτης βολόδερνε κάτω κι από τις 3.950 μονάδες.
4J&P Άβαξ: Yποτιμημένη θεωρεί τη μετοχή της εταιρείας η Marfin. Είπαμε πως και φέτος οι Κατασκευές θα έχουν… «ψωμί»! Και για να μην έχετε καμία αμφιβολία επ’ αυτού, ήρθε και η
Citigroup να μας πληροφορήσει πως το 2008 θα είναι έτος «αποδοτικό» για τις ελληνικές κατασκευές. Ο μεγάλος οίκος ξεχωρίζει ως κορυφαίες επιλογές του τους τίτλους της Ελληνικής Τεχνοδομικής και της J&P Άβαξ, ενώ αναβάθμισε και τις συστάσεις της για τις ΓΕΚ και Τέρνα.


Σχολιάστε εδώ