Για τον πρόεδρο του ΕΣΡ

Έχουμε καταγγελίες για τον διαγωνισμό που έγινε πρόσφατα στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο για δύο θέσεις γραμματειακής υποστήριξης. Οι συνεντεύξεις που πήραν από τις υποψήφιες βαθμολογήθηκαν; Και πού καταγράφηκαν; Σε υποψήφια που ζήτησε αντίγραφο της βαθμολογίας της, γιατί δεν δόθηκε;

Υπάρχει όμως και ένα ακόμη καίριο ρώτημα. Όταν γίνονται ενστάσεις, ποιος τις εξετάζει; Η ίδια Επιτροπή που παίρνει τις συνεντεύξεις τις βαθμολογεί κιόλας; Είναι δυνατόν; Ο αδέκαστος πρόεδρος του ΕΣΡ κ. Λασκαρίδης τα γνωρίζει αυτά; Και συμφωνεί;

•Σιγή από το μέτωπο του ελληνικού MTV. Μετά το πάγωμα των σχέσεων με τον Όμιλο Βαρδινογιάννη και την κρούση Ρέστη στον Δ. Κοντομηνά, δεν φαίνεται να υπήρξε καμία συμφωνία. Και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι δεν υπάρχει κινητικότητα για τη δημιουργία του καναλιού και ίσως ο σταθμός να μην είναι έτοιμος τον Σεπτέμβριο, όπως αρχικά σχεδιαζόταν.

•Σχέσεις ισορροπίας στον Alpha μεταξύ Στάη και Κοντομηνά. Η τελευταία συνάντηση έγινε την περασμένη Τετάρτη και την Πέμπτη η Έλλη Στάη παρουσίασε κανονικά το δελτίο ειδήσεων. Υπάρχουν ορισμένοι πάντως που, παρά τις διαψεύσεις και τον σχεδιασμό που γίνεται για την επόμενη χρονιά, δεν αποκλείουν και κάποιο αιφνιδιαστικό διαζύγιο.

•Αλλαγές στην ονομασία των καναλιών της NetMed. Πριν από τη μεταβίβαση στη Forthnet η διοίκηση αποφάσισε να αλλάξει τα ονόματα των FilmNet και SuperSport σε Nova Cinema και Nova Sports
αντίστοιχα.

•Πρόταση για την έκδοση του περιοδικού του Ολυμπιακού στον Σ. Κόκκαλη έκανε η ΙΜΑΚΟ, η οποία προχωρεί σε περικοπές εξόδων. Η εταιρεία διαψεύδει τα περί κλεισίματος ορισμένων περιοδικών, προχωράει όμως σε δραστική μείωση εξόδων παραστάσεων, δημοσίων σχέσεων και υπηρεσιών courier.

•Σχέδια από τους Ευαγγελιστές για την εκ νέου αγορά τηλεοπτικού σταθμού στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες επαφές.

•Συναινετικό διαζύγιο εν όψει σε τηλεοπτικό σταθμό. Κανάλι και σοβαρός δημοσιογράφος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα διακόψουν τη συνεργασία τους.

•Μειωμένο μπάτζετ στο κόστος των ελληνικών σειρών για την επόμενη σεζόν αποφάσισε ο Alpha, με αποτέλεσμα πολλές εταιρείες παραγωγής να εκδηλώνουν αδυναμία να συνεργαστούν με το κανάλι. Έχουν φυσικά εγκριθεί δύο ακριβές παραγωγές, τα «Ματωμένα χώματα» του
Κ. Κουτσομύτη και το «Γ2» του Λ. Λαζόπουλου, άρα όλες οι άλλες παραγωγές θα είναι χαμηλού κόστους.

•Και στην Κύπρο η τρέλα για τις ραδιοφωνικές άδειες. Στη Λευκωσία οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 300.000 – 700.000 λιρών!

•Στον έλεγχο του Δ. Κοντομηνά με 91,23% ο Alpha Radio. Το ποσοστό του Γ. Ψαρρά, που πέρυσι είχε άνω του 70%, περιορίζεται σε 7,02%, ενώ η Solecastle Investments έχει 1,75%. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από την ιστοσελίδα του ΕΣΡ (www.esr.gr), το οποίο ανάρτησε τα μετοχολόγια όλων των ραδιοφωνικών σταθμών της χώρας.

•Χωρίς μεγάλες αλλαγές το ενημερωτικό πρόγραμμα του Mega. Το κλίμα για τον Δ. Καμπουράκη βελτιώνεται, ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι δεν έχει να πάει κάπου άλλου και το κανάλι τον θέλει για την πρωινή εκπομπή. Έτσι, αν ανανεωθεί και το συμβόλαιο του Γ. Οικονομέα, το πρωινό δίδυμο θα παραμείνει στη θέση του.

•Δεν άντεξε η νεανική έκδοση «Blow» από το συγκρότημα της «City Press» και ανέστειλε την έκδοσή της. Η εφημερίδα κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όμως ο συγκεκριμένος χώρος έχει έντονο ανταγωνισμό και δύο δημοσιογράφους, τον Φ. Γεωργελέ και τον Στ. Τσαγκαρουσιάνο, που γνωρίζουν, ο καθένας με την οπτική του, τον χώρο, με την «Athens Voice» να είναι βέβαια η πρώτη που έκανε το τολμηρό βήμα, πριν από τρία χρόνια.


Σχολιάστε εδώ