Βολές κατά του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ

Αγαπητό Παρόν,
Στο φύλλο της Κυριακής 13 Απριλίου δημοσιεύθηκε η πληροφορία ότι το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με απόφασή του (;) στις 4/3/2008 άσκησε αυτεπάγγελτα (sic) πειθαρχική δίωξη κατά του πρώην προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ και του δομημένου ομολόγου, Δημ. Καπράνου.

Επειδή τέτοια απόφαση ουδέποτε αναρτήθηκε, όπως εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε, στο site της ΕΣΗΕΑ, διατηρώ κάθε δικαίωμα να πιστεύω πως μέσα από τις στήλες της εφημερίδας γίνεται προσπάθεια την ύστατη, έστω, στιγμή, να πειστεί ο δημοσιογραφικός κόσμος ότι το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό στάθηκε στο ύψος των ευθυνών του….

Δυστυχώς για όλους μας, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, γι’ αυτό και στέλνω στην κρίση σας την καταγγελία που έκανα στις 7/4/2008 στις διοικήσεις όλων των αρμόδιων οργάνων του χώρου, καταγγέλλοντας ότι το σε πρώτο βαθμό Πειθαρχικό όργανο της ΕΣΗΕΑ, όχι μόνο δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αλλά, αντίθετα, επί έναν ολόκληρο χρόνο, με απίστευτα νομικίστικα τερτίπια και γκρίζους ελιγμούς, κατάφερε να πλήξει το κύρος του και να απαξιώσει τον θεσμικό του ρόλο.

Επί έναν ολόκληρο χρόνο, με το σύμπαν να βοά και με δύο εγκλήσεις μελών της ΕΣΗΕΑ, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό, με τα μειωμένα αντανακλαστικά, δεν κατάφερε να υπερασπιστεί, ως ώφειλε, την τιμή και τα συμφέροντα του κλάδου. Αυτεπάγγελτα κατόπιν εορτής δεν υπάρχει. Αυταπόδεικτη μιζέρια, ναι!

Και επειδή η άσκηση κάθε εξουσίας απαιτεί αρετή, τόλμη και ελευθερία για να παράγει αποτέλεσμα, το αυταπόδεικτο μη αποτέλεσμα της περίπτωσης Καπράνου μου επιτρέπει, ως πολίτη και ως μέλος της ΕΣΗΕΑ, να διαπιστώσω με πικρία και θλίψη ότι το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό δεν διακρίνεται για καμία από αυτές τις Αξίες.

Με τιμή
Ελένη Σπανοπούλου
ΕΣΗΕΑ A.M. 1139
Πρόεδρος ΤΥΠ-Δ.Σ. ΕΟΕΑΠ


Σχολιάστε εδώ