Αχ αυτός ο υπερβάλλων ζήλος των Αρχών…

Ο υπερβάλλων ζήλος των αστυνομικών είχε αποτέλεσμα να σχεδιαστούν πρωτοφανή μέτρα τάξης, τα οποία δεν νομίζω να λαμβάνονταν ακόμη κι αν επισκεπτόταν την περιοχή ο Πάπας.
Η κυκλοφορία διακόπηκε για δέκα χιλιόμετρα (πέντε πριν και πέντε μετά τον αρχαιολογικό χώρο) και τα αυτοκίνητα υποχρεώθηκαν να σταματήσουν επί ημίωρο στην άκρη του δρόμου, δίχως μάλιστα να δίνεται καμιά απολύτως εξήγηση στους έκπληκτους οδηγούς.
Ακινητοποιήσαμε τα αυτοκίνητά μας στην άκρη, αφήνοντας μια λωρίδα ελεύθερη, περιμένοντας καρτερικά να μας επιτρέψουν τα όργανα της τάξης να συνεχίσουμε το ταξίδι μας. Οι αντιδράσεις λιγοστές, καθώς όλοι υποθέσαμε πως θα έγινε κάποιο τροχαίο ατύχημα και κρατούνταν άδειος ο δρόμος για να κινούνται ανεμπόδιστα το ΕΚΑΒ, τα Πυροσβεστικά και τα λοιπά εντεταλμένα για παρόμοιες υποθέσεις κρατικά αυτοκίνητα.
Περιμέναμε για 20 λεπτά, χωρίς να δούμε ασθενοφόρα ούτε τα αυτοκίνητα που φανταζόμασταν. Κάπου τότε, πέρασε μια πομπή πέντε αυτοκινήτων (ενός επίσημου και τεσσάρων συνοδείας) και λίγο μετά μας επιτράπηκε να συνεχίσουμε το ταξίδι μας.


Σχολιάστε εδώ