άλλα αθλητικά

s Ούτε επίτηδες να το έκανε ο Μιχάλης Λιάπης με το «Σπίτι της Άρσης Βαρών». Εν μέσω όλων όσων έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό με το σκάνδαλο ντόπινγκ που ξέσπασε, ο υπουργός Πολιτισμού έξυσε πληγές και μάλλον έστειλε και το μήνυμα της κυβέρνησης προς την Ομοσπονδία Άρσης Βαρών. Τι έκανε ο κ. Λιάπης; Οργάνωσε την επίσημη τελετή παράδοσης του «Σπιτιού της Άρσης Βαρών» στο Πανεπιστήμιο Πειραιά την περασμένη Πέμπτη και έξυσε πολλές πληγές.
s Το «Σπίτι της Άρσης Βαρών», πάντως, αποτελεί ένα από τα κορυφαία σκάνδαλα της μεταολυμπιακής χρήσης στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα κλειστό γυμναστήριο στη Νίκαια, το οποίο κόστισε περίπου 50 εκατ. ευρώ για να κατασκευαστεί και να φιλοξενήσει το άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η προοπτική, βεβαίως, ήταν μετά τους Αγώνες να δοθεί στην Ομοσπονδία Άρσης Βαρών για να στεγαστούν εκεί οι υπηρεσίες της και να προπονούνται οι αθλητές, αλλά και βεβαίως να γίνονται διεθνείς αγώνες.
s Η κυβέρνηση τα αγνόησε όλα αυτά και έδωσε το κλειστό γυμναστήριο που προοριζόταν για την άρση βαρών στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Το σκάνδαλο, όμως, ξεκινά από εδώ και πέρα πέραν της ηθικής πλευράς αυτής της υπόθεσης. Η κυβέρνηση επέλεξε να το δώσει στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά και για να είναι λειτουργικό για τις ανάγκες του πανεπιστημίου το κλειστό θα πρέπει να ξοδευτούν άλλα 50 εκατ. ευρώ. για να φτιαχτεί και καθώς μαθαίνουμε αυτά δεν θα τα πληρώσει το πανεπιστήμιο, αλλά η κυβέρνηση…
s Υπάρχει και ένα ακόμη σκάνδαλο στην όλη ιστορία. Η Ομοσπονδία Άρσης Βαρών ζητά εδώ και δύο χρόνια τη σύμβαση που έχει συναφθεί με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και η κυβέρνηση, τα Ολυμπιακά Ακίνητα δηλαδή, αρνούνται να τη δώσουν. Έτσι, η ομοσπονδία προσπαθεί να πάρει τη σύμβαση μέσω της δικαστικής οδού, αλλά έχουν περάσει δύο χρόνια και ακόμη δεν τα έχει καταφέρει.
Μαθαίνουμε πάντως, ότι η υπόθεση αυτή δεν θα κλείσει εύκολα, αλλά θα συνεχισθεί στα δικαστήρια. Παρά τη φιέστα που οργάνωσε την περασμένη Πέμπτη ο Μιχάλης Λιάπης, συνεπικουρούμενος από τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη.
s Πάμε στο θέμα του CAS τώρα. Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της Θόδωρο Κουρίδη, ο οποίος δεν γνωρίζει λέξη ξένων γλωσσών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πέραν του διερμηνέα που είχε μαζί του να προσπαθεί να τον βοηθήσει στη μετάφραση ακόμη και ο ένας εκ των τριών δικαστών, ο Κύπριος Κρις Γεωργιάδης, ο οποίος μάθαμε ότι διέδιδε την απόφαση μέρες πριν, κάτι που σημαίνει ότι είχε πολύ καλή αίσθηση των πραγμάτων και μπορούσε να προβλέψει ή τη γνώριζε και αν τη γνώριζε υπάρχει πρόβλημα…
s Μας πληροφόρησαν, μάλιστα, κάποιοι ότι τον Κρις Γεωργιάδη τον είχαν δει παλαιότερα σε καζίνο να παίζει μαζί με ποιον λέτε; Με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση και όχι μία, αλλά πολλές φορές. Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει τίποτα αφού τον κ. Γεωργιάδη τον πρότεινε η ΕΠΟ και ο Ολυμπιακός στο CAS.
s Ερώτηση προς τη διοίκηση της ΕΠΟ: Ο Λάμπρος Μπίρδας γιατί δεν την εκπροσώπησε στο CAS ως δικηγόρος της; Θα ήξερε καλά και τα θέματα της Δευτεροβάθμιας Εφέσεων πριν αυτοεξαιρεθεί από την υπόθεση κατόπιν αιτήματος της Καλαμαριάς.


Σχολιάστε εδώ