MUSIC+ MEDIA

// Μαθαίνουμε ότι οι σαρωτικές αλλαγές στον Antenna δεν έχουν τελειώσει – ίσως μάλιστα αυτό που είδαμε μέχρι σήμερα να είναι μόνον η αρχή. Ειδικότερα ο τίτλος του γενικού διευθυντή τηλεόρασης ακούμε ότι θα είναι προσωρινός, έως ότου αδειάσει (στο άμεσο χρονικό διάστημα) άλλη θέση, γενικότερου εύρους, την οποία θα καταλάβει ο Λεβέντης…
// Ακούμε ότι αναμοχλεύεται η κατάσταση με τα ραδιόφωνα Θεσσαλονίκης και την
IFPI/Grammo. Θυμίζουμε ότι εδώ και μήνες οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της συμπρωτεύουσας αρνούνται να παίξουν νέα ελληνικά τραγούδια ως «αντίποινα» στη διεκδίκηση από την Grammo εύλογων αμοιβών!
// Αυτήν την εβδομάδα ανακοινώθηκαν και άλλοι διεθνείς καλλιτέχνες οι οποίοι θα επισκεφθούν τη χώρα μας το καλοκαίρι.
Αληθεύει όμως ότι εξακολουθεί η νεώτερη εταιρεία του χώρου να «χαλάει» την πιάτσα προσφέροντας υπέρογκες αμοιβές;
// Είχαμε και μια αποχώρηση, για πολλούς αναμενόμενη – ο Δημήτρης Επόγλου δεν συνεργάζεται πλέον με τη Universal Music.
// Έπεσε και το τελευταίο οχυρό του DRM, αφού και η Warner ανακοίνωσε πλέον ότι προχωρά σε εκτεταμένες «δοκιμαστικές» πωλήσεις ελεύθερων mp3 και στην Ευρώπη, μετά το πείραμά της με το Amazon. Όπως διαβάζουμε στον ξένο Τύπο, μετά
από συμφωνία με την 7 Digital, καταναλωτές στην Ιρλανδία, Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία θα μπορούν να αγοράζουν τραγούδια και να τα χρησιμοποιούν χωρίς κανένα πρόβλημα σε όλες τις ψηφιακές
συσκευές τους.
// Την ίδια στιγμή η EMI προχώρησε σε μια συμφωνία η οποία σύντομα θα έχει
αντίκτυπο και στη χώρα μας. Σε συνεργασία με την Jamba, έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στον χώρο του mobile content, προχωρά σε υπηρεσίες dual download στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται.
// Ένας από τους βασικούς ανταγωνιστές της Jamba σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι και η Bob Mobile, γνωστή στη χώρα μας για την «επιθετική» πολιτική που έχει ακολουθήσει απέναντι στις δισκογραφικές.
Θα πρέπει να αναμένουμε σύντομα η μητρική εταιρεία να ανακοινώσει κάποια αντίστοιχη υπηρεσία, η οποία λόγω του τρόπου λειτουργίας της θα καταλήξει να βγει αμέσως και στην Ελλάδα.
// Η αναστάτωση που προκάλεσε στη μουσική βιομηχανία η προέλαση της Live Nation σε χώρους που θεωρούνταν καθαρά δισκογραφικοί έχει κάνει τους παραδοσιακούς παίκτες να προβληματίζονται για το αν θα πρέπει και αυτοί να αναπροσαρμόσουν τον τρόπο σκέψης τους.
// Η SonyBMG σε διεθνές επίπεδο έχει
αποφασίσει να δημιουργήσει μια παράλληλη εταιρεία η οποία θα δραστηριοποιηθεί στα events, κάτι το οποίο προσπαθεί να δημιουργήσει και η SonyBMG Greece.
// Αυτό όμως που έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι και η Live Nation φαίνεται να ενδιαφέρεται να δημιουργήσει τοπικό γραφείο στη χώρα μας, και ήδη πολλοί μνηστήρες την έχουν προσεγγίσει…


Σχολιάστε εδώ