50 στο σκαμνί για τη ληστεία των Ταμείων!

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες μας, πάνω από πενήντα μέλη των διοικητικών συμβουλίων όλων των Ταμείων τα οποία ενεπλάκησαν κατά τον άλφα ή βήτα τρόπο στο σκάνδαλο και βέβαια μετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι, καλούνται σε απολογία μετά το πέρας των ανακρίσεων που πραγματοποιήθηκαν με εντολή των εισαγγελέων Πεπόνη, Γιώγα και Λέγκα, στους οποίους είχε ανατεθεί η διερεύνηση της υπόθεσης.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα και γι’ αυτό δεν έχει κληθεί σε απολογία κανένας πολιτικός. Εκτός κι αν προκύψουν νέα στοιχεία από τις απολογίες…

Αντίθετα, μεταξύ εκείνων που κλήθηκαν από τους πρώτους για να καταθέσουν είναι και κάποιοι ιδιοκτήτες χρηματιστηριακών εταιρειών ή χρηματιστές όπως οι Πρινιωτάκηδες και ο Παπαδομαρκάκης, απ’ όπου περνούσαν τα αμαρτωλά ομόλογα.

Φυσικά, από τους πρώτους που έχουν κληθεί για απολογία είναι και ο Αγάπιος Σημαιοφορίδης, που αποτέλεσε την κορυφή του παγόβουνου όταν άρχισε να αποκαλύπτεται το σκάνδαλο.

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο Δημήτρης Καπράνος, υπό το βάρος του σκανδάλου και των ευθυνών που τον βαρύνουν, για τις οποίες τον έχει εγκαλέσει και το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ (σ.σ.: αναλυτικό ρεπορτάζ στις «Τυπολογίες»), παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ και ήδη αντικαταστάθηκε από τον Νίκο Ιγγλέση.

Οι απολογίες όσων έχουν κληθεί θα αρχίσουν μέσα στις επόμενες μέρες.


Σχολιάστε εδώ